Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició del festival La Nuu atrau els amants de la fotografia d’autor L’esdeveniment, celebrat durant tot el mes d’octubre, ha incrementat el nombre de fotògrafs participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La tercera edició del festival La Nuu atrau els amants de la fotografia d’autor

L’esdeveniment, celebrat durant tot el mes d’octubre, ha incrementat el nombre de fotògrafs participants

Una de les visites guiades que s’han fet en el marc de La Nuu (foto cedida).
Una de les visites guiades que s’han fet en el marc de La Nuu (foto cedida)

El Festival de Fotografia La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf rubinenc Carles Mercader, ha consolidat el seu creixement amb una tercera edició marcada per la presència de grans noms de la fotografia d’autor. Una vintena d’artistes, vuit més que a l’edició anterior, han participant en aquest esdeveniment, que enguany se celebrava sota el lema Una joventut.

La progressió del festival també s’ha evidenciat en l’organització de més activitats, algunes de les quals s’han centrat a demostrar l’aportació i la influència d’altres llenguatges creatius dins el corrent contemporani de la fotografia d’autor. És el cas de la secció Screen, dedicada a la presentació d’imatges en format audiovisual, que va portar fins al nou espai cultural Nuus els diaporames de Leticia Varela, Oriol Miñarro, David Molina, José Luis Revuelta, Godzila, Iban Muga i el rubinenc Víctor Baladoch. També van confluir diferents disciplines artístiques a la representació teatral de Balada de la dependència sexual, basada en uns poemes de Carlos Zanón que, al seu torn, s’inspiraven en l’obra de la fotògrafa Nan Goldin.

Altres activitats programades en el marc de La Nuu han estat la conferència d’Irene Mendoza sobre l’exposició del CCCB Fenòmen fotollibre, la xerrada de cloenda Narrar la luz, alcanzar su eco a càrrec de Juanan Requena i Enric Montes, o el taller impartit també per Requena, que ha reunit aquest cap de setmana una quinzena de fotògrafs i artistes d’arreu de l’Estat espanyol.

Des de la primera edició del festival hem apostat per la qualitat i això està donant els seus fruits. Hem reunit a Rubí noms de primer ordre i això ha fet que aquesta proposta rebi l’atenció del món fotogràfic i cultural, ja no només a nivell català i estatal sinó fins i tot internacional”, ha conclòs el director de l’esdeveniment, Carles Mercader. Uns arguments que comparteix el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, qui s’ha mostrat especialment satisfet amb “l’arrelament d’un festival que està contribuint a donar a conèixer el nom de la nostra ciutat al panorama cultural estatal però sense perdre de vista la participació dels rubinencs i rubinenques. És una fórmula que s’està demostrant encertada”.

La fotografia a peu de carrer
Tretze fotògrafs nacionals i internacionals han exposat les seves obres al festival durant tot el mes d’octubre: Shinya Arimoto, Miguel Trillo, Iker Basterra, Salva López, Helena Goñi, Rita Puig-Serra, Daniel Pujalte, David Molina, Marta James, Laura El-Tantawy, Xiqui Yuwang, Juanan Requena i Sung Jin Park. Les seves fotografies s’han imprès en grans lones que han penjat durant un mes a diferents façanes de la ciutat, com ara l’Antiga Estació, El Celler, l’Escardívol o la fàbrica de Pich Aguilera, entre d’altres.

Amb l’objectiu de fomentar el caràcter divulgatiu del festival, enguany s’han tornat a fer visites guiades a aquestes obres, que han reunit tant persones de Rubí com provinents d’altres poblacions catalanes.

Imatges relacionades

Fotografies a la Nova Estació (foto: Localpres)
Fotografies a la Nova Estació (foto: Localpres)
Conferència de cloenda (foto: Localpres)
Conferència de cloenda (foto: Localpres)