Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La taxa del Mercadal de 2021 serà gratuïta D'aquesta manera es vol alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la COVID-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La taxa del Mercadal de 2021 serà gratuïta

D'aquesta manera es vol alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la COVID-19

El Mercadal és al carrer Antoni Sedó  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Mercadal és al carrer Antoni Sedó (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L'Ajuntament de Rubí ha anul·lat la totalitat de la taxa dels i les paradistes dels mercats ambulants no sedentaris del carrer Antoni Sedó i la plaça del Mercat corresponent a l'any 2021. D'aquesta manera, el consistori vol alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la COVID-19.  Aquests dies, els i les paradistes rebran el cobrament de la taxa corresponen a l'exercici de 2020 un 30% reduïda. El rebut només comptabilitzarà els dies que s'ha pogut obrir el Mercadal i les parades de la plaça del Mercat i no contempla els dies que s'ha hagut de suspendre l’activitat per donar compliment a les recomanacions de les autoritats sanitàries. Durant l’estat d’alarma, l’Ajuntament, seguint les indicacions del PROCICAT, ha aplicat restriccions en matèria d’espais, canvis d’ubicació, distanciament de seguretat i aforaments màxims per a la clientela que han variat el desenvolupament habitual de l’activitat. Els mesos de gener, febrer i principis de març de 2020, el Mercadal va obrir amb normalitat. Des de l‘inici de les restriccions, el 14 de març, fins a la tornada el dia 20 de juny, el Mercadal ha tancat durant 15 setmanes i va tornar a tancar 10 setmanes més des del 9 de gener fins al 20 de març d’enguany. Des de llavors i fins ara, l’activitat es desenvolupa amb un 30% de l’aforament.

La taxa del Mercadal és de 137,5 euros per metre lineal l’any i un cop descomptats els 15 dies de tancament forçat per contenir la COVID-19 es redueix en un 30% fins als 96,25 euros per metre lineal l'any que els i les paradistes han d’abonar per l’exercici 2020.

Per l’exercici de 2021, la taxa serà gratuïta.