Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La taxa de supervivència de les empreses assessorades per l’OSE supera la mitjana del Vallès Occidental Un estudi de la Diputació de Barcelona determina que les empreses creades amb l’acompanyament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa tenen una taxa de supervivència del 65,6% https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La taxa de supervivència de les empreses assessorades per l’OSE supera la mitjana del Vallès Occidental

Un estudi de la Diputació de Barcelona determina que les empreses creades amb l’acompanyament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa tenen una taxa de supervivència del 65,6%

La Finestreta Única Empresarial és a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
La Finestreta Única Empresarial és a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

Les empreses creades el 2013 amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí mostren, al cap de tres anys, una taxa de supervivència del 65,6%; un índex superior a la del Vallès Occidental (56,3%) i a la de la demarcació de Barcelona (58,9%). A més, la taxa supera en quasi cinc punts la de l’any passat (60,7%) i en més de 15, la de 2014 (50%).

La Diputació de Barcelona realitza cada any un estudi on s’analitza la situació de les empreses que s’han constituït a la demarcació amb l’assessorament dels 47 centres locals de serveis a les empreses de la zona, entre els quals hi ha l’OSE. A tota la demarcació de Barcelona, 1.793 persones emprenedores van posar en marxa una empresa l’any 2013 amb l’acompanyament dels serveis a les empreses dels seus municipis. A Rubí, ho van fer 17 persones, de les quals 14 han participat a l’estudi (82,4%).

L’estudi també conclou que les empreses que es mantenen en funcionament tres anys després tenen de mitjana 2,3 treballadors i una facturació de 56.786 euros. La meitat, a més, té bones perspectives de cara a l’any vinent i cap les considera dolentes.

 El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, creu que les dades mostren la bona feina de l’OSE i la fiabilitat de l’assessorament que s’ofereix als emprenedors des d’aquest servei municipal. “No estem només davant d’unes dades molt bones. Estem davant d’unes dades que ja eren bones i continuen millorant. En dos anys, la taxa de supervivència de les empreses assessorades per l’OSE ha millorat en més de 15 punts i això demostra que la nostra proposta de serveis a la persona emprenedora és clau per a promoure l’activitat econòmica del municipi”, creu Güeto.

Suport a la creació d’empreses

El Servei de Creació d’Empreses, ubicat a la Masia de Can Serra, ajuda de forma gratuïta les persones amb una idea de negoci a valorar-ne la viabilitat i madurar el seu projecte, alhora que els ofereix informació dels recursos que tenen al seu abast. Quan es determina que un projecte empresarial és viable, el Servei de Creació d’Empreses ofereix a la persona emprenedora orientació sobre les diferents vies de finançament i l’ajuda en el procés de sol·licitud dels diners. Pel que fa als tràmits jurídics, des de la mateixa Masia de Can Serra es gestionen les llicències d'activitats i d'obres, mentre que el Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) permet donar d'alta l’empresa de forma pràcticament immediata.