Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La taxa de supervivència de les empreses assessorades per l’Ajuntament de Rubí se situa per sobre de la mitjana Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, les empreses creades ara fa tres anys amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa mostren una taxa de supervivència del 60,7% https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La taxa de supervivència de les empreses assessorades per l’Ajuntament de Rubí se situa per sobre de la mitjana

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, les empreses creades ara fa tres anys amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa mostren una taxa de supervivència del 60,7%

Les persones emprenedores poden rebre assessorament a la Masia de Can Serra.
Les persones emprenedores poden rebre assessorament a la Masia de Can Serra

Les empreses creades el 2012 amb l’assessorament de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí mostren, al cap de tres anys, una taxa de supervivència del 60,7%, superior a la del conjunt dels centres locals de serveis a les empreses, tant a nivell comarcal (59,1%) com de la demarcació de Barcelona (57,6%). Així ho constata un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona en què s’analitza la situació de les empreses constituïdes a la província el 2012 per un total de 1.280 persones emprenedores.

L’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí és un dels 47 centres locals de serveis a les empreses que han estat objecte d’estudi. De les 21 persones que van rebre assessorament a l’OSE ara fa tres anys, se n’han pogut entrevistar 18 (85,7%).

L’estudi de la Diputació revela que les firmes locals que sobreviuen tenen una mitjana de 2,2 treballadors i una facturació mitjana en l’últim any de 60.833 €. Pel que fa al seu futur, el 50% asseguren que tenen bones perspectives per a l’any vinent.

Quant a les empreses tancades, en tots els casos van cessar la seva activitat per motius econòmics.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, creu que les dades són significatives de la bona feina que es realitza des de l’OSE: “Aquests resultats són fruit d’un treball que es fa des de fa anys amb un gran rigorCada any s’incrementa el nombre d’empreses creades amb l’assessorament de l’Ajuntament però el més important és que treballem perquè vegin la llum amb un projecte fort al darrere. És bo que les persones emprenedores sàpiguen que tenen en l’OSE un aliat que els pot ajudar en tot el procés”. El regidor ha recordat que Rubí és un dels municipis de la comarca que destina més recursos a donar suport als emprenedors i les empreses, i un dels cinc que ofereixen tota la tipologia de serveis: “Fem un acompanyament integral des de l’inici de la idea empresarial, a través del Servei de Creació d’Empreses, fins a la consolidació del projecte, mitjançant recursos com l’Escola d’Emprenedoria, els projectes de millora de la competitivitat o la Finestreta Única Empresarial”.

Suport a la creació d’empreses
El Servei de Creació d’Empreses, ubicat a la Masia de Can Serra, ajuda de forma gratuïta les persones amb una idea de negoci a valorar-ne la viabilitat i madurar el seu projecte, alhora que els ofereix informació de tots els recursos que tenen al seu abast com a emprenedors, com ara l’àmplia gamma de jornades i cursos de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí.

Quan es determina que un projecte empresarial és viable, el Servei de Creació d’Empreses ofereix al seu responsable orientació sobre totes les vies de finançament possibles i l’ajuda en el procés de sol·licitud dels diners. Pel que fa als tràmits jurídics, des de la mateixa Masia de Can Serra es gestionen les llicències d'activitats i d'obres, mentre que el Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) permet donar d'alta l’empresa de forma pràcticament immediata.