Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula local de la memòria històrica es constituirà el proper 22 de febrer L’Ajuntament de Rubí ha convocat la primera trobada d’aquest nou òrgan, que aplegarà representants dels grups municipals, entitats i historiadors locals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula local de la memòria històrica es constituirà el proper 22 de febrer

L’Ajuntament de Rubí ha convocat la primera trobada d’aquest nou òrgan, que aplegarà representants dels grups municipals, entitats i historiadors locals

La reunió tindrà lloc al MMUC (foto: Ajuntament de Rubí).
La reunió tindrà lloc al MMUC (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha convocat per al proper 22 de febrer la primera reunió de la Taula local de la memòria històrica. Durant la trobada, es procedirà a la constitució formal d’aquest nou òrgan de participació, que té per objectiu dignificar les víctimes i persones represaliades de la dictadura franquista.

La Taula local de la memòria històrica estarà presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez, i l’integraran representats dels grups municipals, entitats relacionades amb aquesta temàtica, historiadors/es locals especialitzats/des en història contemporània, una persona de l’Arxiu Municipal i una altra del Museu Municipal. A la seva primera trobada, la taula posarà en comú les accions que s’han dut a terme en l’últim any en relació amb la memòria històrica.

La constitució d’aquest òrgan dona compliment a una moció aprovada per unanimitat pel Ple municipal. L’Ajuntament l’ha impulsat coincidint amb el 80è aniversari del final de la Guerra civil espanyola.

La primera reunió de la Taula local de la memòria històrica tindrà lloc el divendres 22 de febrer a les 18 h al Museu Municipal Castell (MMUC).