Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí defineix la mobilitat, l’impuls de l’FP i la gestió de l’administració com a màximes prioritats Durant la sessió d’aquest dimarts, s'ha presentat el programari col·laboratiu Next Cloud per fomentar el treball en xarxa, la comunicació i el coneixement compartit entre els agents participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí defineix la mobilitat, l’impuls de l’FP i la gestió de l’administració com a màximes prioritats

Durant la sessió d’aquest dimarts, s'ha presentat el programari col·laboratiu Next Cloud per fomentar el treball en xarxa, la comunicació i el coneixement compartit entre els agents participants

La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
La sessió ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha realitzat a la Sala Fòrum de la Masia Can Serra la segona Sessió Grupal de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR), una iniciativa pionera a Catalunya que es va impulsar el passat mes de novembre per millorar la competitivitat del teixit empresarial de la ciutat mitjançant la concertació, la governança i el treball conjunt amb les organitzacions que tenen un alt impacte a la ciutat.

En el marc d’aquest acte, s'han compartit amb els agents participants les conclusions de l'anàlisi de la materialitat per a la competitivitat industrial. Aquesta anàlisi ha permès determinar els aspectes prioritaris de la ciutat a través d’entrevistes qualitatives a 31 agents del territori, l’empresa i el coneixement. L’objectiu era acordar i prioritzar les accions que es creuen necessàries per a millorar la competitivitat industrial del municipi.

Els aspectes que es consideren una prioritat a la ciutat, segons les prioritats dels 31 agents consultats, són: la millora de la mobilitat i l'accessibilitat cap a un model més sostenible, l'adaptació de la Formació Professional a les necessitats de les empreses i, la facilitació de les gestions municipals i el disseny d'actuacions per tal que Rubí sigui una ciutat més verda, a la vegada que es reforça la seva identitat industrial, incidint en una millora de la qualitat de vida. “Estem molt satisfets de la fase d’anàlisi, les tres prioritats de la Taula ja eren objectius del govern municipal. Ara tenim la certesa que treballem en la mateixa direcció que els agents del territori.  A partir d’avui es constituiran cinc  taules de treball per fer propostes de millora durant els mesos de març i abril; de manera que aquests objectius seran també objectius de l’Ajuntament de Rubí i, per tant, de la ciutat”, ha explicat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

En el marc de la Sessió s'ha presentat el programari col·laboratiu Next Cloud per al treball en xarxa i per facilitar el contacte entre agents, incidint en un menor nombre de reunions presencials sense perjudicar els objectius del projecte. “Volem que aquesta taula sigui també una manera d’implantar una nova manera de treballar”, ha conclòs Güeto.

L'acte d'avui ha reunit a 25 agents municipals i supramunicipals, entre els quals es troben representants de l'UPC i al Parc de Recerca de l'UAB, Diputació de Barcelona, CECOT, empreses com BJC, Campos Estela o DSV, el Consell de la Formació Professional de Rubí, associacions de Polígons Industrials de Rubí i diferents àrees de l'Ajuntament de Rubí.