Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’oci i cultura juvenil comparteix propostes de cara a la Festa Major 2018 L’alcaldessa i els regidors de Cultura, Joventut i Esports han pogut escoltar les aportacions dels joves en una reunió celebrada aquest dilluns https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula d’oci i cultura juvenil comparteix propostes de cara a la Festa Major 2018

L’alcaldessa i els regidors de Cultura, Joventut i Esports han pogut escoltar les aportacions dels joves en una reunió celebrada aquest dilluns

La reunió s’ha celebrat a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres).
La reunió s’ha celebrat a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres)

Una quinzena de joves han participat aquest dilluns a la primera reunió de la Taula d’oci i cultura juvenil d’aquest 2018. La trobada ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, la regidora de Joventut, Marta García, i el regidor d’Esports, Juan López, a banda de tècnics dels serveis municipals implicats.

Bona part de la reunió ha servit per abordar la propera edició de la Festa Major, que tindrà lloc del 28 de juny a l’1 de juliol. Entre les qüestions que s’han debatut durant la trobada, figura l’encaix del festival RRandom dins la celebració, la potenciació i millor dotació d’infraestructures de l’Espai Jove de la plaça Salvador Allende, la possibilitat de programar grups locals a l’escenari de l’Escardívol o la posada en valor dels elements identitaris rubinencs.

Alguns dels col·lectius representats a la reunió també han aprofitat la presència dels representats polítics per reclamar una major difusió i una ubicació més adient del servei d’atenció per a casos d’agressions masclistes que es va implantar per primer cop l’any passat, així com per demanar la continuïtat de les activitats LGTBI aprofitant que el 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull.

A banda de la Festa Major, la Taula de cultura i oci juvenil també ha intercanviat informació sobre el projecte Street Art, en el marc del qual es va celebrar la primera mostra Full Colors el passat mes d’octubre. Segons ha confirmat la regidora de Joventut als participants a la reunió, després de l’èxit de l’any passat, la iniciativa es reeditarà amb la voluntat de reunir-hi més artistes. Els membres de la taula també han pogut saber que s’estan ultimant els treballs per poder cedir diversos murs als artistes grafiters de la ciutat.

L’altre tema que ha centrat la reunió d’aquest dilluns ha estat l’ampliació de l’skatepark de Can Sant Joan. El regidor d’Esports, Juan López, ha explicat que la instal·lació triplicarà el seu tamany actual i que, a l’hora de fer-ne el disseny, es tindran en compte les aportacions fetes per l’associació La Skateboarding Rubí i el Consell dels Infants i Adolescents. López també ha avançat que la intenció de l’Ajuntament és potenciar les activitats de dinamització d’aquest espai.

Escolta directa
Des de la seva posada en marxa al desembre de 2015, la Taula d’oci i cultura juvenil ha comptat amb la implicació dels regidors de Cultura i Joventut, que d’aquesta manera han pogut recollir les inquietuds i propostes del jovent de Rubí en relació a l’oferta cultural i de lleure de la ciutat. Aquest dilluns, l’alcaldessa s’ha volgut sumar a la trobada per copsar també de primera mà les opinions d’aquest col·lectiu: “La idea d’aquesta taula és que els joves tinguin un espai on poder dialogar, participar i incidir en allò que programa l’administració. El millor és poder programar en funció dels seus interessos”. Martínez ha reivindicat la utilitat d’aquest òrgan, tot recordant els exemples del Holi Dolly Rubí Festival i d’altres activitats incorporades al programa de Festa Major gràcies a les demandes dels membres de la taula.