Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Síndica de Rubí ha dut a terme 244 actuacions durant el 2018 La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha atès un total de 81 queixes i 163 consultes, un 30% més que l’any anterior https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Síndica de Rubí ha dut a terme 244 actuacions durant el 2018

La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha atès un total de 81 queixes i 163 consultes, un 30% més que l’any anterior

Milagros Calleja, durant la presentació de la Memòria 2018 (Foto: Ajuntament/Lali Puig).
Milagros Calleja, durant la presentació de la Memòria 2018 (Foto: Ajuntament/Lali Puig)

La Síndica de Greuges, Milagros Calleja, ha presentat la memòria de la seva activitat durant l’any 2018. És un document que recull les diferents accions dutes a terme des de l’oficina de la síndica. L’informe xifra en 244 les actuacions que Calleja ha desenvolupat en atenció a la ciutadania rubinenca. D’aquesta activitat, 81 casos s’han traduït en l’obertura d’expedients i els 163 restants s’han resolt com a consultes.

La manca de manteniment i neteja a la ciutat i l’estat de les voreres són, ha dit la Síndica, la principal causa de queixes que ha rebut durant el 2018. Un altre aspecte que, segons Milagros Calleja, ha acumulat diverses queixes i reclamacions té a veure amb l’àrea de Serveis a les Persones. Es tracta de qüestions relacionades amb situacions socioeconòmiques, d’una banda, i els problemes que troben els nouvinguts a l’hora d’inscriure’s al padró municipal, de l’altra. En aquest segon cas, la Síndica local ha afirmat que es tracta d’una situació que es repeteix a la majoria de poblacions catalanes i que s’està encarant amb la resta de Síndics de Catalunya.

A partir de la feina feta durant el 2018, la Síndica de Rubí trasllada a l’equip de govern i la resta de formacions polítiques amb presència al ple un seguit de recomanacions. En aquest sentit, Calleja reitera la necessitat de treballar més en la difusió dels serveis que ofereix la seva oficina i reclama definir quin model de sindicatura necessita Rubí així com més recursos per consolidar el servei. Per Calleja, “és necessari definir el model de sindicatura que volem per Rubí. A més, cal consolidar l’oficina i això suposa més recursos a nivell jurídic i administratiu que em permetin trepitjar més carrer i arribar a més gent

També insta els serveis municipals a respondre les reclamacions ciutadanes de manera més efectiva. També demana, de nou, una major transparència a l’administració local.

Enguany, la Síndica demana al ple municipal que es treballi en la regulació de l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) ja que ha rebut diferents queixes i reclamacions de ciutadans i ciutadanes en aquest sentit, especialment de gent gran, ha remarcat Calleja.

L’altre aspecte que Milagros Calleja demana al ple té a veure amb l’habitatge. La Síndica reclama més accions per garantir el dret a l’habitatge. Calleja anima els representants polítics a treballar amb propietaris privats, grans i petits, per impulsar solucions com el lloguer social.

Fitxers relacionats