Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus evita la generació d’uns 600 kg de deixalles a la ciutat La cita ha comptat amb propostes ja consolidades, com els 'Ecotallers en clau de Re', la 'Trocalleria' o una versió dels 'Dimecres manetes al carrer' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus evita la generació d’uns 600 kg de deixalles a la ciutat

La cita ha comptat amb propostes ja consolidades, com els 'Ecotallers en clau de Re', la 'Trocalleria' o una versió dels 'Dimecres manetes al carrer'

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit bona part de les activitats incloses a 'La gran acció'.
La plaça del Doctor Guardiet ha acollit bona part de les activitats incloses a 'La gran acció'

L’Ajuntament de Rubí ha celebrat un any més la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 18 al 25 de novembre s’han organitzat a la ciutat prop d’una trentena d’activitats mediambientals amb el lema donem-li una nova vida.

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i gràcies a les diferents activitats plantejades, a Rubí s’han deixat de generar 594,47 kg de residus. La gran acció, celebrada el dissabte 18, ha permès prevenir 126,47 kg gràcies als mercats de segona mà, 43 kg amb la Trocalleria, 4 kg a través del Dimecres manetes al carrer i 10,5 kg amb la recollida de joguines. Concretament, s’ha donat una nova vida a 610 objectes.

També s’han recollit 400 kg de deixalles en el marc de la jornada de neteja organitzada pel Caçador de Trastets a Can Xercavins. La vuitantena de persones que hi han participat han arreplegat envasos, rodes de bicicleta i runa, entre d’altres residus.

Els diferents Ecotallers en clau de Re que s’han celebrat durant tota la setmana també han donat els seus fruits, permetent prevenir 10,5 kg de diferents residus, com ara oli, roba i mobles de fusta, entre d’altres. Prop d’una cinquantena de rubinencs i rubinenques han participat en alguna de les sessions organitzades.

Per últim, un total de 17 persones han participat a la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa molt interessant, que ens fa reflexionar sobre tot allò que podem evitar que acabi sent un residu”, ha comentat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. “Només durant una setmana i amb unes activitats molt concretes hem vist que podem prevenir uns 600 kg de residus. Imaginem, doncs, què podem fer cadascun de nosaltres dia a dia”, ha conclòs el rubinenc.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa. Rubí hi participa des de l’any 2009, amb l’objectiu de contribuir a la reducció de residus, sensibilitzar envers aquesta problemàtica i, a llarg termini, poder canviar els patrons de comportament sobre la prevenció de residus.