Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 se celebrarà del 16 al 22 de setembre La iniciativa inclou la bicicletada popular del Mercat, el tall de l’av. Estatut per a passejar-hi i sessions amb diferents col·lectius per millorar el servei de bus urbà, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 se celebrarà del 16 al 22 de setembre

La iniciativa inclou la bicicletada popular del Mercat, el tall de l’av. Estatut per a passejar-hi i sessions amb diferents col·lectius per millorar el servei de bus urbà, entre d’altres

Imatge d’arxiu de la bicicletada popular (foto: Ajuntament de Rubí – Miguel López Mallach).
Imatge d’arxiu de la bicicletada popular (foto: Ajuntament de Rubí – Miguel López Mallach)

Rubí es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats organitzades per l'Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l'espai públic i de promoure els mitjans de transport i mobilitat sostenibles a la ciutat. La celebració tindrà lloc del 16 al 22 de setembre.

La primera activitat programada és una bicicletada popular el diumenge 17 de setembre, organitzada pel Mercat Municipal amb el suport del Consistori. La sortida serà a les 10 h des de la plaça del Mercat.

El mateix diumenge, i com s’ha fet en edicions anteriors, es tallarà el trànsit a l’avinguda de l’Estatut des del carrer d’Iriarte i fins al carrer de les Basses. De 9 a 14 h, en aquest tram es podrà circular tant a peu com amb bicicleta.

Enguany, la Setmana Europea de la Mobilitat també inclou l’organització de reunions focus group sobre el transport urbà. Es tracta de sessions participatives organitzades per l’empresa AVANZA, tal com queda contemplat al contracte d’explotació del servei, amb la finalitat de millorar el servei de bus urbà. S’han programat dues sessions: el 20 de setembre, adreçada al col·lectiu de gent gran; i una altra dirigida a l’alumnat dels centres educatius, que està pendent d’agendar-se. Totes dues reunions se celebraran a l’auditori del Rubí Forma.

D’altra banda, del 18 al 22 de setembre es duran a terme proves amb un autobús 100% elèctric. Es tracta d’un bus elèctric IVECO EWAY de 9,5 metres, que circularà per diferents línies amb la finalitat de testejar el comportament d’aquest tipus de vehicles a les rutes i orografia de Rubí, així com la seva autonomia.

I, per últim, s’instal·larà una unitat mòbil de mesura de la contaminació en col·laboració amb el Servei de Vigilància i Control de l'Aire de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. S’ubicarà a l’entorn de la plaça del Mercat (c. Magí Raméntol) el 15 de setembre i estarà prenent mesures de la qualitat de l’aire durant aproximadament un mes i mig.

Objectius de Desenvolupament sostenible