Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Mediació tanca edició i reivindica la cultura del diàleg com a motor de transformació Joan Sendra, del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya, ha defensat el paper de la mediació i el diàleg com a paradigma en la resolució de conflictes durant la clausura de la Setmana de la Mediació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Setmana de la Mediació tanca edició i reivindica la cultura del diàleg com a motor de transformació

Joan Sendra, del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya, ha defensat el paper de la mediació i el diàleg com a paradigma en la resolució de conflictes durant la clausura de la Setmana de la Mediació

Joan Sendra durant la seva intervenció (Foto: Localpres).
Joan Sendra durant la seva intervenció (Foto: Localpres)

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha estat l’escenari de la jornada de reflexió que ha posat punt i final aquest divendres a les activitats de la Setmana de la Mediació. Una trentena de professionals de diversos àmbits han participat a la trobada que ha servit per desgranar els valors de la mediació i el diàleg en les relacions entre persones i col·lectius.

Cal felicitar els municipis que han apostat per la mediació. Han fet una aposta molt arriscada perquè això és donar poder a la població”. Ho ha dit el director del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya, Joan Sendra, que ha engegat la jornada amb una ponència que ha repassat l’evolució de la mediació a Catalunya i el paper que ha jugat en la solució de conflictes.

La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, també ha participat a la cita i ha destacat la feina feta a la ciutat en aquest àmbit ens els darrers 10 anys. El Servei de Mediació de Rubí ha atès 3.390 persones i ha gestionat 1.040 casos. “Volem donar eines a la cituadania per resoldres conflictes a través de la cultura de la pau i del diàleg”, ha dit García sobre l’aposta del municipi per la mediació.

La jornada ha inclòs un debat sobre resolució de conflictes que ha comptat amb l’aportació del cossos de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra així com amb el punt de vista del Servei d’Atenció a l’Adolescència i de professionals de l’educació.

Imatges relacionades

L'acte ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Localpres)
L'acte ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Localpres)
la regidora de Serveis Socials ha participat a la iniciativa (Foto: Localpres)
la regidora de Serveis Socials ha participat a la iniciativa (Foto: Localpres)