Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona revetlla de Sant Joan emmarcada en el Rrandom fa ballar l’Escardívol La celebració del 23 de juny ha inclòs la recepció de la flama del Canigó, la tradicional foguera i les actuacions del grup Chocadelia Internacional i els Nación Funk DJ’s https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La segona revetlla de Sant Joan emmarcada en el Rrandom fa ballar l’Escardívol

La celebració del 23 de juny ha inclòs la recepció de la flama del Canigó, la tradicional foguera i les actuacions del grup Chocadelia Internacional i els Nación Funk DJ’s

La foguera ha cremat  any més al solar de Correus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La foguera ha cremat any més al solar de Correus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha celebrat la revetlla de Sant Joan amb la segona nit del Rubí Random Music Festival que ha acompanyat la tradicional foguera a l’Escardívol. El regidor de promoció i dinamització cultural, Moisés Rodríguez, ha rebut la Flama del Canigó diumenge a les 23.15 h a les portes de l’Ajuntament de Rubí. Després de la tradicional lectura manifest sobre la cultura catalana, la Colla de Diables de Rubí ha traslladat la flama en cercavila fins a l’Escardívol pels carrers Pau Claris, Cadmo i Joaquim Blume. 750 persones han assistit al raval de foc i la posterior encesa de la foguera de Sant Joan que ha donat inici a l’Escardilarre 2019. La segona nit de concerts del RRandom ha fet allargar la revetlla fins a la matinada. A partir de les 24 h, el funk’n’roll dels Chocadelia Internacional ha fet ballar L’Escardívol. Els barcelonins han obert la nit que, a partir de les 2 h, ha continuat amb els Nación Funk DJ’s, el duo de discjòqueis integrat per Miguelito Superstar i Lalo López de la Fundación Tony Manero.

El Rrandom havia començat la nit de divendres amb sis bandes que van portar el rock a l’Escardívol. Els rubinencs Timeless, Stringcordz i Soak in Bleach, primer, i Los Zigarros, Kaotiko i Sin/City més tard van obrir la quarta edició del festival que culminarà aquesta setmana en el marc de la Festa Major de Sant Pere.

Una revetlla tranquil·la
Segons la Policia Local, durant la revetlla el servei d’urgències de Mútua de Terrassa no ha hagut d’atendre ningú per cremades ni lesions relacionades amb la celebració de Sant Joan. Només s’ha requerit una ambulància a l’Escardívol per atendre dues persones, una amb una ferida incisa contusa al front i una altra amb una ferida incisa contusa al llavi inferior. La policia ha rebut nombroses trucades, sobretot abans de l‘1 h de dilluns, per molèsties derivades de petards que s’han gestionat majoritàriament demanant comprensió a les persones requeridores.

Durant la revetlla, s’han produït petits incendis d’entre 8 i 35 metres quadrats de vegetació baixa que s’han extingit sense conseqüències greus al c/ Mallorca cantonada c/Bilbao, al c/ Gràcia, al Pinar i al c/ Castell.  El cos de seguretat local també ha estat alertat de la col·locació d’un petard a la bústia de l’escola Rivo Rubeo al c/Gràcia. Al voltant del centre educatiu, els bombers van haver d’extingir el foc que cremava dos contenidors i els agents locals van precintar la porta d’una presa de corrent que havia estat malmesa. També s’ha cremat una paperera al camí d’Ullastrell i un contenidor al c/ Barcelona. Finalment, cap a les 3 h s’ha alertat d’un incendi a la tanca de l’empresa Eurofragance a la plaça Verneda, 7. L’incident va requerir la presència de voluntaris de protecció civil i la ADF de Sant Cugat que van controlar el foc fins que van arribar els bombers per acabar-lo d’extingir. El foc només va afectar 8 metres quadrats de la vegetació que conforma la tanca.

La setmana abans de Sant Joan, la policial local havia dut a terme una campanya informativa al barri de Les Torres per recomanar al veïnat que no acumulés materials inflamables als balcons per evitar que es repetissin els dos incendis a balconades del barri que van tenir lloc l’any passat. Enguany no s’ha produït cap incident d’aquest tipus.  

Durant la nit del 23 de juny, el cos de seguretat ha posat en marxa un  dispositiu especial de seguretat amb tècnics de la Unitat, voluntaris de Protecció Civil i un reforç del servei amb més presència policial als carrers.