Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala celebra 25 anys amb un concert ‘De Pel·lícula’ L’Orquestra Simfònica de Vallès ha portat al teatre municipal de Rubí algunes de les bandes sonores més conegudes del cinema https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Sala celebra 25 anys amb un concert ‘De Pel·lícula’

L’Orquestra Simfònica de Vallès ha portat al teatre municipal de Rubí algunes de les bandes sonores més conegudes del cinema

L’alcaldessa s’ha dirigit al públic abans de començar el concert (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa s’ha dirigit al públic abans de començar el concert (foto: Cesar Font)

El teatre municipal La Sala ha celebrat aquest dissabte el concert de cloenda de la temporada commemorativa del seu 25è aniversari. L’Orquestra Simfònica del Vallès ha representat De pel·lícula, un recull de bandes sonores del cinema acompanyades per les veus dels personatges dels films a càrrec dels actors de doblatge Jordi Brau i Lluís Posada. “La Sala és el teatre de tots i cadascun dels rubinencs i rubinenques. Un equipament obert a totes les expressions de les arts escèniques però també a la rica vida social i cultural del nostre municipi. Al llarg d’aquests 25 anys, La Sala ha vist desfilar grans noms del teatre, la música, la dansa i el cinema. Companyies i artistes de primer nivell han pujat a aquest escenari, permetent que el públic rubinenc pogués gaudir de les millors propostes culturals sense haver de sortir de la seva ciutat” ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez just abans de començar el concert. Martínez ha agraït la feina dels tècnics culturals que gestionen l’equipament i ha destacat la funció social del teatre municipal: “La Sala és l’espai on els nostres infants tenen el seu primer contacte amb el món de l’espectacle, el primer gran escenari que trepitgen... Un lloc d’educació cultural que els prepara per ser els espectadors i espectadores del futur. Fins i tot els artistes que vindran, per què no?! Una Ciutat dels Infants també és aquella que garanteix l’accés a la cultura de tots els nens i nenes”, ha conclòs.

El concert de cloenda de la temporada del 25è aniversari ha comptat amb la presència de representants de diferents grups polítics, entitats culturals i esportives i rubinencs i rubinenques. El públic ha escoltat les interpretacions dels temes més coneguts de les bandes sonores de Good Morning, Vietnam!, Muñeco Diabólico, El Discurs del Rei, Nacido el cuatro de julio, Titanic, Missió Impossible, Sra. Doubtfire, Atrápame si puedes, La vida és bella, La Máscara, Piratas del Carib i Forrest Gump.

25 temporades de teatre municipal
L’Ajuntament de Rubí va adquirir a mitjans dels anys vuitanta les instal·lacions del Rubí Cinema i el va adaptar de manera provisional com a sala polivalent per a fer-hi representacions teatrals. Més tard, davant la necessitat de disposar d’un teatre municipal a Rubí, es va refer tot l’equipament per edificar el teatre que actualment coneixem. La Sala Teatre Municipal es va inaugurar divendres 18 de setembre de l’any 1992.

El Servei de Cultura gestiona directament l’equipament i hi desenvolupa la Temporada Estable, una programació periòdica d’espectacles de diferents gèneres i dins de la qual hi trobem, a més, el cicle Entre bambolines -on el públic i els artistes comparteixen l’escenari, reconvertit en una especial sala d’espectacles de petit format- i les propostes de Rubí a escena –aparador de les creacions i artistes vinculats a la ciutat-. També s’hi programa conjuntament amb “La Xarxa” espectacles de caràcter familiar i juvenil i la temporada de Teatre i Dansa Amateur de Rubí, organitzada conjuntament amb les companyies locals de teatre i dansa.