Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revetlla de Sant Joan mantindrà part de la tradició malgrat la crisi sanitària La festa organitzada per l’Ajuntament acabarà amb un concert d’Empty Cage que es podrà seguir en directe a través d’Instagram https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La revetlla de Sant Joan mantindrà part de la tradició malgrat la crisi sanitària

La festa organitzada per l’Ajuntament acabarà amb un concert d’Empty Cage que es podrà seguir en directe a través d’Instagram

Empty Cage posaran la música a la revetlla de manera “virtual” (foto cedida per Empty Cage).
Empty Cage posaran la música a la revetlla de manera “virtual” (foto cedida per Empty Cage)

La celebració de la revetlla de Sant Joan, el proper 23 de juny, s’adaptarà a la situació d’emergència sanitària. L’Ajuntament ha ideat una programació que manté bona part dels actes tradicionals, a excepció del raval de foc i la foguera, i que s’alia amb el cicle envelaRts per proporcionar a la festa un gran colofó musical.

La gran diferència amb edicions anteriors la marcarà l’absència de públic. Per poder garantir la seguretat de tothom, l’arribada de la Flama del Canigó, la lectura del manifest reivindicatiu de la cultura popular catalana i el posterior espectacle de foc es desenvoluparan amb l’única participació de la Colla de Diables de Rubí i de les autoritats municipals. Els actes s’iniciaran a les 22.40 h a la plaça de Pere Aguilera i, per evitar que s’hi concentrin persones, es restringiran els accessos entre les 22.30 i les 23 h als següents punts: c. Vapor / c. Doctor Robert, c. Justícia / c. Doctor Robert, ctra. Terrassa / c. Narcís Menard, i c. Rafael Casanovas / c. Narcís Menard.

Tot i que aquesta part de la festa no es podrà presenciar en directe, sí que hi haurà la possibilitat de reviure-la posteriorment en format audiovisual a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

També amb l’objectiu de prevenir aglomeracions, enguany s’ha decidit prescindir del raval de foc i la posterior foguera a l’Escardívol.

envelaRts de Sant Joan
El que no faltarà en aquesta revetlla serà el fi de festa musical, tot i que enguany només es podrà seguir a través de les xarxes socials. Dins el cicle envelaRts, l’Ajuntament ha programat a partir de les 23 h l’actuació del duo rubinenc Empty Cage, guanyador del concurs Sona 9 el 2012 i un dels valors més sòlids de l’escena rockera catalana. La formació integrada per Sergi Estella i Gerard Tort presentarà des del pati del Castell el seu segons disc, Moneda de tres cares, publicat l’any passat.

El concert no tindrà públic presencial però es podrà veure en directe a través de l’Instagram de @rubi_ciutat i, posteriorment, també es podrà gaudir per temps limitat al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Revetlla amb precaució
La d’aquest any serà, sens dubte, una revetlla especial en què caldrà extremar, encara més, les habituals mesures de seguretat. Cal recordar que les aglomeracions de persones no estan permeses i que és important seguir les següents indicacions per evitar contagis de Covid-19:

  • Si celebreu festes, aquestes han de ser en grups reduïts de persones (familiars o amistats)
  • Feu ús de mascareta i tapeu-vos bé nas i boca.
  • Mantingueu una distància interpersonal de 2 metres com a mínim.
  • Renteu-vos les mans amb freqüència amb aigua i sabó.
  • Eviteu compartir menjar i estris durant els àpats.

Pel que fa a la pirotècnia, és necessari prendre les següents precaucions:

  • No utilitzeu gel hidroalcohólic si es manipula pirotècnia; són incompatibles.
  • No llenceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i llegir les instruccions de cada article per fer-ne un bon ús.
  • No subjecteu els petards amb les mans ni els acosteu a la cara o al cos.
  • Mai llenceu petards contra ningú.

També en relació a la pirotècnia, l’Ajuntament recomana que se’n faci un ús responsable i s’evitin aquells productes de gran impacte sonor, ja que poden provocar serioses molèsties, i fins i tot problemes greus de salut, a col·lectius com les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), amb Alzheimer o amb determinades malalties mentals, així com als nadons o als animals.