Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidora d’Educació rep els alumnes d’un programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc Durant una setmana, estudiants d’aquest centre conviuen amb un grup de noies vingudes de la localitat alemanya de Weiden https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-regidora-d2019educacio-rep-els-alumnes-d2019un-programa-d2019intercanvi-de-l2019institut-duc-de-montblanc/@@images/image/preview

La regidora d’Educació rep els alumnes d’un programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc

Durant una setmana, estudiants d’aquest centre conviuen amb un grup de noies vingudes de la localitat alemanya de Weiden

Els alumnes amb la regidora Belén Meneses (foto: Localpres).
Els alumnes amb la regidora Belén Meneses (foto: Localpres)

La regidora d’Educació, Belén Meneses, ha rebut aquest dilluns a l’Ajuntament la trentena d’alumnes que participen al nou programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc. En aquesta ocasió, estudiants de 1r de batxillerat d’aquest centre acullen un grup de noies de 15 i 16 anys de la localitat alemanya de Weiden in der Oberpfalz, situada a la regió de Baviera, molt a prop de Munic.

Les joves germanes tot just han arribat a la ciutat i s’hi estaran una setmana, durant la qual tindran ocasió de visitar punts d’interès com ara El Celler, la Riera o la plaça del Doctor Guardiet, així com de conèixer diferents atractius culturals de Barcelona, entre aquests el Museu Picasso, la Sagrada Família i el CosmoCaixa.

Meneses els ha donat la benvinguda a Rubí i els animat a aprofitar al màxim la seva estada: “Els intercanvis són una experiència enriquidora [...]. Moltes vegades, d’aquestes activitats sorgeixen noves amistats”.

Després de reunir-se amb la regidora, la trentena d’alumnes participants a l’intercanvi han rebut de l’Ajuntament un record de la ciutat.

Un institut obert a Europa
El Duc de Montblanc inclou a la seva activitat habitual els intercanvis amb centres educatius estrangers, cosa que permet als seus alumnes practicar l’anglès i obrir-se a noves cultures. Normalment se’n realitza un per curs però, en aquesta ocasió, han estat dos. A l’octubre, un grup de joves holandesos ja va venir a la ciutat en el marc del programa Comenius, mentre que ara es tracta d'estudiants alemanyes. A l’abril, els alumnes rubinencs correspondran aquestes visites amb els respectius viatges a Alemanya i Holanda.