Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La projecció del documental “La calle en un instante” tanca l’homenatge de Rubí al fotògraf Ignasi Marroyo La pel·lícula es podrà veure al Teatre Municipal La Sala aquest dissabte a les 18.30 h https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-projeccio-del-documental-201cla-calle-en-un-instante201d-tanca-l2019homenatge-de-rubi-al-fotograf-ignasi-marroyo/@@images/image/preview

La projecció del documental “La calle en un instante” tanca l’homenatge de Rubí al fotògraf Ignasi Marroyo

La pel·lícula es podrà veure al Teatre Municipal La Sala aquest dissabte a les 18.30 h

Ignasi Marroyo, a l’exposició de retrats del Celler.
Ignasi Marroyo, a l’exposició de retrats del Celler

El Teatre Municipal La Sala acollirà aquest dissabte a les 18.30 h la projecció del documental La calle en un instante, produït per Canal+. La cita servirà de cloenda a l’exposició Ignasi Marroyo i amics: Retrats que es va poder visitar fins a finals de juny al Celler, i comptarà amb l’assistència del propi Marroyo, de les filles del també fotògraf Joan Colom i d’altres participants al documental.

La calle en un instante es presenta com “un homenatge visual a la vida a la ciutat”. El documental inclou entrevistes a fotògrafs espanyols de tres generacions diferents ─entre els quals figura el rubinenc Ignasi Marroyo─ que en un o altre moment de les seves carreres van sortir al carrer amb la intenció de copsar alguna cosa pròpia de la humanitat del moment.

La fotografia de carrer va viure el seu gran auge als anys 60 i 70 però, gràcies a les xarxes socials i les noves tecnologies, ha pres un nou protagonisme. La seva vocació es manté: fotografiar instants quotidians de la vida urbana sense grans artificis i amb una pretensió fonamentalment estètica.

Rubí ret homenatge a Marroyo
La ciutat s’ha bolcat enguany en la figura del fotògraf Ignasi Marroyo. A banda de la mostra del Celler, que recollia una quinzena de retrats captats per Marroyo i altres 39 realitzats per altres fotògrafs amics, el Museu Municipal Castell (MMUC) va acollir també fins a finals de juny l’exposició Somorrostro, imatges d’una època. A més, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler es pot visitar encara fins al 17 de juliol la mostra Rubí vist per Ignasi Marroyo.

El fotògraf, nascut a Madrid el 1928, va ser membre fundador del col·lectiu fotogràfic El Mussol, creat en el si de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. El 1996, també va participar a Rubí a la posada en marxa del Grup Fotogràfic El Gra.

Tot i que el rubinenc va començar a dedicar-se professionalment a la fotografia l’any 1963, no va ser fins al 1972 quan va començar a fer-ho de manera exclusiva. Al llarg de 50 anys, Marroyo ha produït un important fons fotogràfic, format per més de 70.000 imatges que va cedir l’any passat a l’Arxiu Nacional de Catalunya. La seva obra també es pot trobar a les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i a galeries privades.

El 2014, Marroyo va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya i també va ser el pregoner de la Festa Major de Rubí.