Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació de l’Estiu Jove arriba als barris RubíJove ha previst activitats a El Pinar, Les Torres, el Vint-i-cinc de Setembre i Ca n’Oriol, a banda de les habituals propostes a la Torre Bassas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La programació de l’Estiu Jove arriba als barris

RubíJove ha previst activitats a El Pinar, Les Torres, el Vint-i-cinc de Setembre i Ca n’Oriol, a banda de les habituals propostes a la Torre Bassas

Una de les activitats previstes és un skatepark mòbil que s’instal·larà a Ca n’Oriol (foto: Localpres).
Una de les activitats previstes és un skatepark mòbil que s’instal·larà a Ca n’Oriol (foto: Localpres)

El jovent de la ciutat podrà gaudir durant els mesos de juliol i setembre d’una gran diversitat de propostes en el marc de l’Estiu Jove. Com a novetat, una part important de la programació es descentralitzarà per arribar a El Pinar i les zones incloses dins la iniciativa Tres Barris: Les Torres, el Vint-i-cinc de Setembre i Ca n’Oriol. “És important que ens acostem a la gent jove dels barris i li facilitem una oferta de lleure atractiva, més encara quan estem intervenint en aquestes zones concretes de la ciutat a través del projecte Tres Barris per millorar-les a nivell urbanístic però també socioeconòmic. Creiem que la transformació dels barris comença per garantir el benestar dels seus veïns i veïnes, i molt especialment dels infants i joves”, ha argumentat la regidora de Joventut, Marta García.

L’Espai Jove Torre Bassas es mantindrà com a espai de referència pel que fa a la formació. Durant el mes de juliol, s’hi programaran cursos de premonitors/es, monitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil, i de llengua de signes ─mòdul A1─, mentre que a l’agost s’hi oferirà reforç escolar. Pel que fa als tallers gratuïts, al setembre se’n faran de joieria 3D, cuina i boxa, a banda d’un torneig de League of Legends. A més, l’equipament juvenil seguirà oferint durant l’estiu els seus serveis d’assessorament habituals: el Punt Jove LGTBI, l’Assessoria sociolaboral, el Consultori sexual i de parella i, a partir del 21 d’agost, l’Espai d’orientació i acompanyament per a la sol·licitud de beques per a la continuïtat dels estudis.

El gruix de la programació de l’Estiu Jove 2017, però, es localitzarà als barris. Al juliol, El Pinar, Les Torres, el Vint-i-cinc de Setembre i Ca n’Oriol acolliran tallers de cuina, zumba i circ, a banda d’altres activitats puntuals: cinema a la fresca a El Pinar, un torneig de futbol a Les Torres, calaix flamenc al Vint-i-cinc de Setembre i un skatepark mòbil a Ca n’Oriol. Al setembre, l’oferta de tallers als barris consistirà en un de maquillatge i efectes especials i un altre de dance hall. A més, El Pinar serà l’escenari d’un torneig de bàsquet.

Les inscripcions per a les activitats de l’Estiu Jove es podran fer entre el 19 i el 27 de juny presencialment a l’Espai Jove Torre Bassas, al web www.rubijove.cat o bé als equipaments de referència de cada barri en els casos de les activitats que s’hi facin allà. A El Pinar, les propostes programades tindran lloc al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla i a la pista esportiva; a Les Torres es faran a la plaça Nova i a la pista esportiva; al Vint-i-cinc de Setembre, al parc de la Pau i la Natura; i a Ca n’Oriol, a la plaça de Ca n’Oriol.