Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera promoció d’agents nocturnes registra 1.749 actuacions en sis mesos L’Ajuntament va incorporar la figura del sereno o agent nocturn el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció de serenos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La primera promoció d’agents nocturnes registra 1.749 actuacions en sis mesos

L’Ajuntament va incorporar la figura del sereno o agent nocturn el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció de serenos.

Rubí de nit (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Rubí de nit (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els i les agents nocturnes de Rubí han registrat 1.749 actuacions entre juny i desembre de 2023. La majoria d’aquestes actuacions tenen a veure amb convivència, seguretat, mobilitat i manteniment urbà. Així en sis mesos  l’equip d’agents nocturns ha demanat 248 accions de manteniment urbà, ha donat suport i acompanyament a 182 persones vulnerables, ha intervingut en 141 incidències per soroll i en 41 ocasions han contactat amb la Policia Local per situacions d’emergència, entre d'altres.

L’Ajuntament va incorporar la figura del sereno o agent nocturn el juny de 2023, en una prova pilot per millorar la seguretat, la convivència nocturna i el manteniment de la ciutat. Durant sis mesos, l’equip d’Agents Nocturns, contractat a través d’un pla d’ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, s’ha encarregat de promocionar el civisme i la bona convivència als carrers i places de la ciutat, comunicar les incidències i desperfectes que ha anat localitzant a la via pública i, quan ha calgut, ha derivat consultes o demandes de la ciutadania al servei corresponent. La seva feina s’ha coordinat amb la Policia Local i el servei de Civisme.

Aviat es posarà en marxa el procés per contractar la segona promoció d’agents nocturns, que podria començar a funcionar a finals de primavera. Com el primer equip d’agents, rebran una formació específica al voltant de qüestions relacionades amb la ciutat, l’organització de l’Ajuntament i el seu funcionament. També rebran sessions per treballar conceptes relatius al civisme, convivència i bon veïnatge on es familiaritzaran amb les ordenances que regulen aquestes qüestions.

Objectius de Desenvolupament sostenible