Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera edició del “Programa Integrals” ha permès que 15 joves de Rubí hagin pogut introduir-se en el món laboral El conjunt d’accions es desenvolupen a Rubí Formació i es duen a terme coordinadament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La primera edició del “Programa Integrals” ha permès que 15 joves de Rubí hagin pogut introduir-se en el món laboral

El conjunt d’accions es desenvolupen a Rubí Formació i es duen a terme coordinadament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Programa Integrals està dirigit a joves i el desenvolupa Rubí+D (foto: Localpres).
El Programa Integrals està dirigit a joves i el desenvolupa Rubí+D (foto: Localpres)

La primera edició del Programa Integrals inserjov@s dirigit als nois i noies d’entre 16 i 29 anys inscrits al Sistema de Garantia Juvenil que ha ofert Rubí Formació aquest 2016 ha facilitat que 15 nois i noies de la ciutat hagin pogut introduir-se en el món laboral. El programa s’ha aplicat amb l’objectiu principal de facilitar la inserció laboral de la gent jove a través d’accions formatives, d’orientació laboral i coneixement del món laboral i adquisició d’experiències professionals per tal d’aconseguir una inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal amb un fort suport d’acompanyament i tutorització.

D’aquesta manera, el que es pretenia aconseguir és que els i les joves també coneguessin l’entorn productiu mitjançant visites a empreses, poguessin saber quins són els perfils més buscats per les empreses del territori, com accedir a les ofertes, i, en definitiva, tinguessin un acompanyament personalitzat i una orientació i suport en la recerca de feina i en el desenvolupament de competències transversals així com conèixer projectes d’empreses Start-Up.

Per això, des de Rubí Formació s’ha ofert durant aquest any orientació, informació, seguiment del compliment dels objectius així com el posterior seguiment de la inserció. Igualment, també s’han realitzat formacions a mida o complementàries i es fomenta la participació social i ciutadana de la gent jove.

Concretament, pel que fa a l’acció desenvolupada a l’Ajuntament de Rubí, hi ha participat 15 joves amb formacions en diversos àmbits: Administració, Ciències Polítiques, Humanitats, noves tecnologies, Ciències Polítiques, Social i Humanitats, Noves Tecnologies, Artístic, i Disseny Industrial. Com a excepció, i un dels joves està cursant Batxillerat a l’Escola d’Adults.

En aquest sentit, els joves han participat en una jornada de Networking professional, tenint l’oportunitat d'establir contacte directe amb diferents empreses per presentar la seva autocandidatura presencialment.

Inserció laboral

Pel que fa a la inserció laboral, a dia d’avui s’han signat 9 contractes, 5 dels quals són de 6 mesos de durada o superior, 2 contractes d’Obra i Servei i 2 contractes de 4 mesos de duració, susceptibles de renovació.

“Programa Integrals” al Vallès Occidental

El programa, que està planificat i desenvolupat per Rubí Formació, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu i s’està duent a terme juntament amb d’altres ajuntaments dins del Consell Comarcal del Vallès Occidental com Sabadell, Terrassa, Badia i Barberà.

Aquest programa innovador pretén donar suport a les entitats i institucions i ens locals que tinguin la voluntat d’oferir a les persones joves un espai i un temps d’oportunitats formatives adaptades a les necessitats de cada jove per a la construcció d’un itinerari eficient entre l’aprenentatge i l’ocupació.

D’aquesta manera, cada municipi s’ha especialitzat en impartir cursos d’una temàtica determinada. A Rubí s’ha dut a terme el curs Perfeccionament administratiu SAP, a Badia del Vallès s’han impartit cursos d’Horticultura; activitats auxiliars en vivers jardins i centres de jardineria a Barberà del Vallès, a Sabadell cursos de Tècnic de Gestió de Programes per al Foment de l’Ocupació i a Terrassa cursos d’anglès del nivell B1 . Aquesta formació no és obligatòria i no cal ser del propi municipi on s’imparteix l’especialitat.

La voluntat de la col·laboració és, doncs, la de contribuir a assolir la inserció laboral o educativa de 95 joves de la Comarca del Vallès Occidental que estan inscrits en el Pla de Garantia Juvenil.