Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera bibliotecària de Rubí anima els rubinencs a aprofitar la gran varietat d’activitats de la Festa Major L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha apel·lat a l’orgull rubinenc i s’ha referit a la Festa Major de Rubí com “un exemple de participació i entusiasme” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La primera bibliotecària de Rubí anima els rubinencs a aprofitar la gran varietat d’activitats de la Festa Major

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha apel·lat a l’orgull rubinenc i s’ha referit a la Festa Major de Rubí com “un exemple de participació i entusiasme”

El pregó ha anat a càrrec d'Antònia Montmany, primera bibliotecària de Rubí (foto: Localpres).
El pregó ha anat a càrrec d'Antònia Montmany, primera bibliotecària de Rubí (foto: Localpres)

La primera bibliotecària de Rubí, Antònia Montmany, ha inaugurat aquest divendres la Festa Major 2015 amb el tradicional pregó des del balcó de l’Ajuntament. Acompanyada de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de diversos regidors, Montmany ha animat els rubinencs i rubinenques a gaudir dels quatre dies de celebracions i de la diversitat d’actes programats.

Com no podia ser d’una altra manera, qui va ser bibliotecària de Rubí entre el 1953 i el 1965 ha estructurat el seu pregó al voltant del món dels llibres i de les biblioteques. Montmany ha fet un recorregut històric per aquests centres de coneixement, des de la mítica biblioteca d’Alexandria a l’actual Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí. Tot plegat quan es commemoren 100 anys que la Mancomunitat de Catalunya va crear la xarxa de biblioteques populars.

La pregonera també ha parlat de la importància dels llibres, vinculant-los a totes les etapes de la vida: “Nodreixen el nostre coneixement. Hauríem de ser insaciables de saber! Res ens ha de ser indiferent: el que és natural, el que és artificial, i l’espiritual”.

Ja centrant-se en la Festa Major, Montmany ha destacat la gran quantitat de propostes previstes per aquests dies: “Hi haurà de tot: exposicions, esports, folklore, balls, Esbart Dansaire, cants corals, concerts i jocs per a infants. Alegria per carrers i places. [...] Segur que cadascú trobarà un esdeveniment per sentir-se satisfet”. La bibliotecària ha animat així la ciutadania a aprofitar l’extensa programació de la festa i a no descuidar-se “de tenir algun llibre a mà en algun moment. És un bon amic”.

També l’alcaldessa ha encoratjat la ciutadania a gaudir d’una festa que és “un exemple de participació i entusiasme” i que té la clau de l’èxit en “la participació activa de totes les entitats de la nostra ciutat”. Ana María Martínez ha agraït a aquests col·lectius el seu esforç i dedicació, així com “la seva tasca integradora. El futur de la nostra ciutat passa per la suma de totes les identitats i de totes les procedències”.

L’alcaldessa també ha convidat la ciutadania a transmetre la seva estimació per Rubí a totes aquelles persones que aquests dies visiten la ciutat: “Digueu-los orgullosos i orgulloses que sou de Rubí, que són molt benvinguts, que Rubí és una ciutat acollidora de persones que l’estimen i que lluiten dia a dia per millorar-la. Digueu-los que som tradició, que som festa, que som cultura”.

Martínez ha completat la seva invitació demanant als rubinencs que surtin al carrer, que es deixin emportar per la il·lusió i que es retrobin amb els seus veïns.

La lectura del pregó ha tingut lloc després del tradicional seguici de Festa Major, que ha transcorregut entre la plaça del Celler Cooperatiu i l’Ajuntament. L’activitat commemorava enguany el 25è aniversari dels Diables de la Riera i retia homenatge a Pau Sánchez, qui va ser membre d’aquesta entitat i del Centre Excursionista de Rubí, entre d’altres.

Com cada any, les diferents entitats de cultura popular i tradicional catalana participants han entrat una a una a la plaça Pere Aguilera, oferint petites actuacions davant les autoritats i la ciutadania congregada. Un cop finalitzat el pregó, l’alcaldessa i la pregonera han complert la tradició de canviar la toia de la geganta Paula i els Castellers de Rubí han aixecat el pilar fins al balcó de l’Ajuntament.

Més de 200 activitats
La lectura del pregó ha encetat de manera oficial quatre jornades d’activitats pensades per a tots els públics; més de 200 activitats que inclouran concerts, espectacles de cultura popular i tradicional catalana, actuacions de les cases regionals amb presència a la ciutat, propostes infantils i competicions esportives, entre moltes altres. 

Imatges relacionades

Diverses entitats han participat al seguici (foto: Localpres)
Diverses entitats han participat al seguici (foto: Localpres)
Els nens de l'Esbart (foto: Localpres)
Els nens de l'Esbart (foto: Localpres)
El primer acte de la Festa Major és el seguici (foto: Localpres)
El primer acte de la Festa Major és el seguici (foto: Localpres)
Els Gegants al seguici (foto: Localpres)
Els Gegants al seguici (foto: Localpres)
El seguici de Festa Major (foto: Localpres)
El seguici de Festa Major (foto: Localpres)
L'alcaldessa amb la pregonera (foto: Localpres)
L'alcaldessa amb la pregonera (foto: Localpres)
Els Gegants a la plaça Pere Aguilera (foto: Localpres)
Els Gegants a la plaça Pere Aguilera (foto: Localpres)
El primer pregó d'Ana María Martínez (foto: Localpres)
El primer pregó d'Ana María Martínez (foto: Localpres)