Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Primavera Jove aposta pel teatre, el cinema i la música; promou la salut dels i les joves i ofereix eines d’orientació laboral i formativa La programació inclou el festival Addictes al Microteatre, que enguany arriba a la 10a edició el cap de setmana del 27 i 28 d’abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Primavera Jove aposta pel teatre, el cinema i la música; promou la salut dels i les joves i ofereix eines d’orientació laboral i formativa

La programació inclou el festival Addictes al Microteatre, que enguany arriba a la 10a edició el cap de setmana del 27 i 28 d’abril

La nova imatge de Rubí Jove inclou usuaris i usuàries del servei.
La nova imatge de Rubí Jove inclou usuaris i usuàries del servei

L’Espai Jove Torre Bassas ha posat en marxa les propostes de primavera dirigides als i les joves de Rubí d’entre 12 i 29 anys. La programació aposta pel teatre, el cinema i la música; promou la salut física i emocional dels i les joves i ofereix eines d’orientació laboral i formativa.

La programació jove de primavera inclou el festival Addictes al Microteatre, que enguany arriba a la 10a edició el cap de setmana del 27 i 28 d’abril. Per celebrar la primera dècada de microteatre, el festival porta al Celler algunes de les millors companyies joves d’aquests anys: La Bestia produccions, Parapapà, Escena 13, Tiamat Teatre, Asalea Producciones, Nyx Artem, Fata Morgana, Sis produccions i Nyx Artem. Aquesta primavera, s’han programat dues propostes emmarcades en l’Escena Jove. La rubinenca Carolina Alabau presentarà a La Sala el seu nou disc Una frase imaginada, el 27 d’abril (20 h), i el 12 de maig (18.30 h), també al teatre municipal, els menors de 35 anys podran veure per 5 euros La nostra ciutat amb un aftershow al Celler amb DJ Aulet. L’Espai Jove manté fins al juny les sessions de tardeo: 26 d’abril i 24 de maig amb DJ Salva (18 h), 10 de maig amb Thalassia (18.30 h). Coincidint amb el final de les classes, el tardeo es convertirà el 21 de juny (18 h) en una festa de final de curs. La programació musical es completa amb els concerts de  l’AJM La Sonik a la Sala 1413 (20 d’abril, 3 i 18 de maig i 22 de juny), el Blessed Spring Festival que la mateixa entitat prepara pel 27 d’abril al Parc de Ca n’Oriol i el festival Los40 Primavera Pop del 13 d’abril.

Durant la primavera es mantenen els tallers de costura i disseny, dibuix i il·lustració, reforç, pintura fluor i creació de màscares. S’incorpora al calendari un taller setmanal de teatre, els dimarts a les 17.30 h.

Per treballar la salut de les persones joves, la programació de primavera respon a les necessitats emocionals i físiques del jovent, que, com a novetat, podran practicar parkour, bàsquet femení i no binari i sumar-se a un torneig de futbol per a menors d’edat. Els tallers de benestar emocional inclouen el Joc de la salut sexual (31 de maig, 18.30 h) i Passant el vici, una dinàmica en forma de joc per prevenir els consums d’alcohol, tabac i marihuana. A més a més, Masculinitats en revisió, nois en acció! (6 de maig) projectarà tres curtmetratges orientats a la revisió crítica de la masculinitat com a construcció cultural. El visionat culminarà amb un debat participatiu per contribuir a la superació de valors com la competitivitat, la violència o l’homofòbia. Rubí Jove també prepararà la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, el 28 de juny, amb un taller de decoració tots els dimecres de maig i un taller drag queen i drag king, l’11 de juny.

Per acompanyar els i les joves en el procés de decidir el seu futur acadèmic, l’Espai Jove torna a oferir el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis postobligatoris del 2 d’abril al 8 de maig amb cita prèvia i obrirà l’equipament del carrer Sabadell com a aules d’estudi del 13 al 31 de maig de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. El 16 d’abril s’ofereix la xerrada un taller d’autoconeixement i de foment de l’autonomia en la presa de decisions a càrrec de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El servei de Joventut manté també les assessories especialitzades:

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions.
  • Sex-oh-lògic: Espai confidencial per parlar amb una sexòloga i demanar informació sobre sexualitat: plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals.
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional
  • Punt Jove LGTBI: Sensibilitació i informació. Prevenció de la LGTBIfòbia.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats