Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La preinscripció per a les escoles bressol municipals es podrà fer del 3 al 15 de maig Les famílies han rebut informació sobre el procés de preinscripció i matriculació aquest dimecres en el marc d’una xerrada celebrada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La preinscripció per a les escoles bressol municipals es podrà fer del 3 al 15 de maig

Les famílies han rebut informació sobre el procés de preinscripció i matriculació aquest dimecres en el marc d’una xerrada celebrada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

La xerrada ha estat organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament.
La xerrada ha estat organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament

Les famílies que vulguin inscriure els seus infants en alguna de les tres escoles bressol municipals podran presentar la seva sol·licitud entre el 3 i el 15 de maig al centre escollit en primera opció. La preinscripció es podrà fer de dilluns a divendres de 9 a 12 h i de 15 a 19 h.

Les llistes provisionals baremades es publicaran el 25 de maig i els dies 26, 29 i 30 d’aquell mateix mes es podran formular reclamacions a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). El sorteig que realitza l’Ajuntament per resoldre possibles empats de puntuació tindrà lloc el 30 de maig a les 13 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. El 9 de juny, es publicaran les llistes definitives d’admesos, que podran realitzar la matrícula entre el 12 i el 16 de juny.

Rubí disposa de tres escoles bressol municipals:

  • EBM La Bruna. C. Calderon de la Barca, 4. Tel. 93 588 77 06
  • EBM Lluna. C. Barcelona, 65-67. Tel. 93 588 95 26
  • EBM Sol, Solet. C. Joaquim Blume, 30. Tel. 93 588 64 66

Les llars d’infants municipals ofereixen un total de 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre. En tots els casos aquesta oferta es complementa amb un servei de menjador i amb un servei d’acolliment, que garanteix la cura i atenció dels infants abans i després del servei escolar.

El preu públic mensual de les escoles bressol municipals s’estableix mitjançant un sistema de tarifació social que té en compte el nivell de renda de la unitat familiar. A més, es contemplen bonificacions d’aquesta quota en els casos de famílies nombroses, monoparentals o amb una situació socioeconòmica desafavorida.

Aposta ferma per la infància
Les famílies que han d’iniciar properament la preinscripció a les escoles bressol municipals han rebut informació detallada sobre el procés aquest dimecres en el marc d’una xerrada organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Durant la trobada, han pogut conèixer el calendari de preinscripció i matriculació, els criteris d’accés a les llars d’infants municipals i com funciona la tarifació social. A més, han pogut resoldre dubtes de la mà de personal tècnic del Servei d’Educació i de les directores de les escoles bressol La Bruna, Lluna i Sol, Solet.

Durant la xerrada, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha defensat la qualitat de les escoles bressol municipals i la importància que tenen en el context d’una ciutat que està apostant fortament per la infància: “A Rubí, hem situat la infància com una prioritat pública. Això vol dir que la qualitat del servei que han ofert històricament les nostres escoles bressol municipals es veu ara amplificada, ja que es tracta de centres oberts i permanentment connectats amb altres projectes de ciutat relacionats amb els infants”. García ha aprofitat per reivindicar l’educació de 0 a 3 anys com a peça cabdal d’un Rubí projectat des de la mirada dels infants.