Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia Local i Mossos d’Esquadra tornen a treballar plegats a la campanya 'Comerç segur' Els dos cossos de seguretat intensifiquen les patrulles durant les festes nadalenques i la campanya de rebaixes per prevenir furts i robatoris a les zones comercials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Policia Local i Mossos d’Esquadra tornen a treballar plegats a la campanya 'Comerç segur'

Els dos cossos de seguretat intensifiquen les patrulles durant les festes nadalenques i la campanya de rebaixes per prevenir furts i robatoris a les zones comercials

L’increment de l’activitat comercial augmenta la possibilitat de furts i robatoris (foto: Localpres).
L’increment de l’activitat comercial augmenta la possibilitat de furts i robatoris (foto: Localpres)

La Policia Local de Rubí i els Mossos d’Esquadra han tornat a activar el dispositiu ‘Comerç segur’ amb motiu de les campanyes de compres de Nadal, Reis i les rebaixes. L’objectiu d’aquesta actuació conjunta és prevenir possibles furts i robatoris durant aquesta època de l’any, quan s’incrementa l’activitat comercial i l’afluència de gent al carrer, fet que propicia un augment de les possibilitats de comissió d’aquest tipus de delictes.

Per aquest motiu, els dos cossos policials col·laboren des de l’any 2006 per reforçar la informació i la vigilància entre comerciants i clients. Enguany, el dispositiu, que a nivell de tota Catalunya s’anomena ‘Grèvol’, es va iniciar la segona setmana del mes de desembre i s’allargarà fins ben endinsada la campanya de rebaixes.

La campanya ‘Comerç segur’ consisteix en la divisió de les diferents zones comercials de la ciutat en sis sectors, en els quals Policia Local i Mossos d’Esquadra hi incrementen el patrullatge a peu i el contacte amb els comerciants per tal d'informar-los de consells de seguretat. Tots dos cossos de seguretat també planifiquen controls policials en diferents horaris a diversos punts de la xarxa viària, tant d'entrada i sortida del municipi com a l'interior de la ciutat, així com als polígons industrials.

Consells per prevenir furts i robatoris
La Policia Local recomana tot un seguit de consells als ciutadans per tal de prevenir la comissió de delictes durant aquestes dates, principalment relacionats amb el patrimoni –robatoris i furts–, ja sigui en establiments, a la via pública o a l’interior de vehicles.

Durant les compres es recomana tenir sota control permanent bosses de mà, carteres i diners, així com dur les bosses de mà tancades i sense que siguin visibles les compres, els moneders, les carteres, etc. Cal estar alerta davant de persones que s’acostin sospitosament o que ens distreguin amb converses sense motiu aparent i demanar que les operacions amb targetes de crèdit o de dèbit es facin en la nostra presència.

Quan es facin operacions en caixers automàtics, és molt aconsellable tancar la porta i no permetre l’entrada d’altres persones, així com, abans de sortir, intentar detectar la presència de persones que puguin estar vigilant els nostres moviments. Pel que fa al propi caixer, cal controlar la possible presència de dispositius de gravació que permetin captar la clau d’accés o d’elements que puguin retenir la targeta al caixer.

Pel que fa al cotxe, es recomana no deixar el vehicle estacionat amb les compres o bosses de mà visibles des de l’exterior. 

Detenció de tres individus
La nit del 26 de desembre, la Policia Local va detenir tres persones d’entre 21 i 30 anys com a presumptes autores d’un robatori amb intimidació. Tots tres individus han ingressat a la presó.

Cap a les 21.15 h, la Policia va rebre un requeriment d'actuació del propietari d'un supermercat situat al carrer de Sabadell, al barri de La Serreta, informant que havia patit un robatori amb intimidació per part de tres homes. Havia detectat que, mentre un dels autors el distreia, els altres amagaven gènere per a ser sostret. Quan va reclamar-ne el pagament, va ser intimidat i atacat pels individus per tal de poder fugir del local.

Els agents van poder revisar les imatges de seguretat i van iniciar una recerca dels autors, localitzant-los uns minuts després en una plaça de la ciutat. Es va procedir a la seva detenció i posada a disposició dels Mossos d’Esquadra.