Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra tornen a treballar plegats a la campanya 'Comerç Segur' Els dos cossos policials patrullaran durant les festes nadalenques per prevenir furts i robatoris a les zones comercials de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra tornen a treballar plegats a la campanya 'Comerç Segur'

Els dos cossos policials patrullaran durant les festes nadalenques per prevenir furts i robatoris a les zones comercials de la ciutat

L’increment de l’activitat comercial augmenta la possibilitat de furts i robatoris (foto: Localpres).
L’increment de l’activitat comercial augmenta la possibilitat de furts i robatoris (foto: Localpres)

Coincidint amb la proximitat de les festes nadalenques, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una nova campanya de Comerç segur amb l’objectiu de prevenir furts i robatoris. Durant aquestes dates s’incrementa l’activitat comercial i l’afluència de gent al carrer, fet que propicia un augment de les possibilitats de comissió de delictes. Per aquest motiu, els dos cossos policials col·laboren des de fa anys per reforçar la informació i la vigilància entre comerciants i clients. 

Com en edicions anteriors, la campanya conjunta de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’estructura en tres fases.

La primera fase, que es va iniciar l’1 de desembre i s’allargarà fins aquest dijous, ha consistit en la distribució de fulletons informatius amb consells de seguretat i de prevenció als comerços de Rubí. Efectius uniformats han establert contacte amb els botiguers de les principals zones comercials de la ciutat (Centre, Progrés, Rubí-2000, Les Torres, Ca n’Oriol i Mercat municipal) per lliurar-los aquesta informació i per atendre les consultes que els volguessin plantejar. Entre d’altres, se’ls han recomanat diverses mesures de prevenció a l’hora de fer cobraments amb targeta, com ara comprovar que les dades es corresponen amb les de la persona que efectua el pagament. També se’ls ha aconsellat evitar la confrontació directa amb persones que puguin haver comès un delicte, intentant memoritzar el major nombre de característiques físiques i de la seva vestimenta per tal de comunicar-les a la Policia quan realitzin l’avís.

La segona fase, que arrencarà el 12 de desembre, consistirà en una patrulla intensiva, en torns de matí i tarda i en horari comercial, que s’allargarà fins a mitjans de gener amb l’objectiu de cobrir també una part de la campanya de rebaixes.

Durant la tercera fase, que serà simultània a la segona, es faran controls conjunts de seguretat ciutadana, a diferents punts de la xarxa viària i en diverses franges horàries.

La Policia Local participa en aquesta campanya conjunta amb agents de diferents unitats, entre ells la de Seguretat Ciutadana, la de Suport Policial o la Canina, tant uniformats com de paisà. Una mitjana de quatre policies es dediquen diàriament a aquesta campanya.

Consells per prevenir furts i robatoris
La Policia Local recomana tot un seguit de consells als ciutadans per tal de prevenir la comissió de delictes durant aquestes dates, principalment relacionats amb el patrimoni –robatoris i furts–, ja sigui en establiments, a la via pública o a l’interior de vehicles.

Durant les compres es recomana tenir sota control permanent bosses de mà, carteres i diners, així com dur les bosses de mà tancades i sense que siguin visibles les compres, els moneders, les carteres, etc. Cal estar alerta davant de persones que s’acostin sospitosament o que ens distreguin amb converses sense motiu aparent i demanar que les operacions amb targetes de crèdit o de dèbit es facin en la nostra presència.

Quan es facin operacions en caixers automàtics, és molt aconsellable tancar la porta i no permetre l’entrada d’altres persones, així com, abans de sortir, intentar detectar la presència de persones que puguin estar vigilant els nostres moviments. Pel que fa al propi caixer, cal controlar la possible presència de dispositius de gravació que permetin captar la clau d’accés o d’elements que puguin retenir la targeta al caixer.

Pel que fa al cotxe, es recomana no deixar el vehicle estacionat amb les compres o bosses de mà visibles des de l’exterior.