Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local ha interposat 820 denúncies relacionades amb la pandèmia El cos policial ha dut a terme més de 1.300 accions des de l’inici de la crisi sanitària al mes de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local ha interposat 820 denúncies relacionades amb la pandèmia

El cos policial ha dut a terme més de 1.300 accions des de l’inici de la crisi sanitària al mes de març

La Policia Local ha centrat part de la seva activitat en combatre els efectes de la pandèmia (Foto: Ajuntament/Localpres).
La Policia Local ha centrat part de la seva activitat en combatre els efectes de la pandèmia (Foto: Ajuntament/Localpres)

La Policia Local ha estat un dels pilars de l’acció municipal a Rubí per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària arran de la Covid19. Des del decret de l’Estat d’Alarma al mes de març, el cos municipal ha vetllat pel compliment de les normes preventives.

Això s’ha traduït en la tramitació d’un total de 820 denúncies a ciutadans i ciutadanes però també a establiments comercials i de concurrència pública que han incomplert les normes establertes per fer front a la pandèmia. Aquestes infraccions contemplen desobeir el confinament, no utilitzar mascareta, el consum d’alcohol a la via pública, la realització d’activitats no autoritzades o bé l’incompliment d’horaris de tancaments.

Tot i que els esforços policials s’han centrat en tasques relacionades amb la prevenció i fer front a les conseqüències de la situació sanitària, la Policia ha tramitat també, des de principis d’any, 110 infraccions a la normativa de tinença d’animals i 118 infraccions relacionades amb problemes veïnals o a la via pública.

En l’àmbit de la mobilitat, s’han iniciat 1.408 denúncies per excés de velocitat i 4.550 per altres infraccions de la normativa  de circulació.

Les darreres restriccions impulsades des de la Generalitat que afecten, en gran part, al sector de la restauració, fan que la Policia Local hagi intervingut els últims dies en diversos locals que incomplien aquesta normativa. En aquest sentit, cal destacar una actuació recent a la plaça de la Constitució on es van detectar 17 persones a l’interior d’un local, que va ser desallotjat i es varen tramitar les corresponents denúncies.