Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Rubí s’afegeix a la campanya ‘Escuts Solidaris’ La proposta recull fons per la lluita contra el càncer infantil a partir de la venda d’escuts personalitzats amb el nom del ciutat i l’etiqueta #pelsvalents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Policia Local de Rubí s’afegeix a la campanya ‘Escuts Solidaris’

La proposta recull fons per la lluita contra el càncer infantil a partir de la venda d’escuts personalitzats amb el nom del ciutat i l’etiqueta #pelsvalents

L’alcaldessa amb un dels escuts solidaris (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa amb un dels escuts solidaris (foto: Ajuntament de Rubí)

Rubí se suma a la campanya ‘Escuts Solidaris’ amb l’objectiu de contribuir al finançament del centre oncològic infantil SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, impulsat per l'Hospital Sant Joan de Déu.

La campanya va néixer el 2017 dels cossos policials de  Sant Celoni, Caldes de Malavella i Hostalric que van impulsar la idea de confeccionar escuts amb la imatge del cos de seguretat de cada població adherida, molt semblants als escuts autèntics, incorporant en groc el nom de cada municipi i l’etiqueta #pelsvalents. Les peces porten una capa termo adhesiva al dors per  poder-lo fixar a qualsevol roba amb la planxa. Cada  escut té un preu unitari de 4 € que es destina al finançament de l’Hospital Pedriatric Cancer Center de Barcelona. Rubí s’afegeix a més de 120 cossos policials i d’emergències d’arreu de Catalunya que ja han recollit més de 100.000 euros. Els rubinencs poden comprar els escuts a la Comissaria de la Policia Local a carretera de Terrassa, 118 a partir d’aquest 25 de gener, de dilluns a divendres de 8 a 15 h. L’estoc s’anirà ampliant en funció de la demanda. “Estem molt orgullosos de tenir una policia local que a més de vetllar per la nostra seguretat també s’implica en iniciatives com aquesta. Animo a tothom a adquirir un escut i a donar tot el suport possible a la proposta”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La campanya la duen a terme agents voluntaris que també poden facilitar escuts  a entitats o establiments col·laboradors que ho demanin. Una vegada obtinguda la recaptació, una part es destina al cost dels escuts i la resta s’ingressa en forma de donatiu a la direcció de l’Hospital Sant Joan de Déu.

1.200 càncers infantils cada any
Les obres del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona finalitzaran el primer semestre de 2020 i s’hi podran tractar 400 nous pacients cada any. A Espanya, es diagnostiquen cada any 1.200 casos nous de càncer infantil. És una malaltia diferent del càncer en adults però pràcticament no s’investiga, ja que hi ha 1 cas en nens per cada 200 casos en adults. Un dels objectius del SJD Pediatric Cancer Center és la investigació, però també atendre infants de països sense recursos, on aquesta malaltia és un terrible diagnòstic encara sense esperança, i que puguin ser tractats en un lloc on el 80% dels casos es guareixen.