Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Rubí participa en l’organització d’un concert de gospel solidari a benefici de la gent gran Aquesta activitat, que tindrà lloc el 4 d’octubre a La Sala, dóna el tret de sortida al projecte "Solidaris amb la gent + gran" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local de Rubí participa en l’organització d’un concert de gospel solidari a benefici de la gent gran

Aquesta activitat, que tindrà lloc el 4 d’octubre a La Sala, dóna el tret de sortida al projecte "Solidaris amb la gent + gran"

Els beneficiaris del projecte són la gent gran.
Els beneficiaris del projecte són la gent gran

La Policia Local de Rubí, amb la col·laboració del Consistori rubinenc i de la Creu Roja, ha impulsat el projecte Solidaris amb la gent + gran. Es tracta d’una iniciativa que pretén millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i promocionar l’envelliment actiu, entre d’altres, en col·laboració amb diversos municipis de Catalunya. Una de les primeres activitats que s’han organitzat en el marc d’aquest projecte és un concert de gospel que tindrà lloc el dissabte 4 d’octubre al Teatre Municipal La Sala de Rubí.

Amb Solidaris amb la gent + gran, la Policia Local de Rubí també pretén sensibilitzar la societat i donar a conèixer les diferents problemàtiques que pateix la gent gran de Catalunya, i més concretament la de Rubí, així com evitar la soledat i l’aïllament social d’aquestes persones i fomentar uns hàbits de vida saludable entre aquest col·lectiu. Tot plegat, oferint-los suport, companyia, distracció i una millora de la seva autonomia personal.

Els beneficiaris d’aquest projecte són, en última instància, la gent gran. I és que els diners que es recaptin amb les diferents activitats que s’organitzin durant els propers mesos  es destinaran a formar voluntaris de la Creu Roja perquè puguin implementar les accions que aquesta entitat ja té planificades en el marc del seu projecte per millorar la qualitat de vida de la gent gran.

Una d’aquestes activitats és el concert solidari de gospel que tindrà lloc aquest dissabte al Teatre Municipal La Sala de Rubí. A partir de les 18 h, i coincidint amb el Dia Mundial de la Gent Gran, actuaran la coral rubinenca Conturbant Me i les formacions Bella Quirze Band i Gospel Montmeló. Les entrades tenen un preu de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la Creu Roja, i tots els assistents rebran un obsequi. Aquesta és una de les primeres activitats organitzades en el marc d’aquest projecte, juntament amb una remullada i un torneig de pàdel que l’ABP de Barcelona dels Mossos d’Esquadra va celebrar fa uns dies a la ciutat comtal.

L’activitat central d’aquest projecte, que encara s’ha de perfilar, serà una cursa solidària que recorrerà diversos municipis catalans i que tindrà lloc el juny de l’any vinent.

La Policia Local de Rubí, impulsora del projecte
Quan els policies realitzen serveis assistencials de suport a la gent gran veuen en massa ocasions la mirada melancòlica i de resignació de persones que es troben soles, a vegades afectades per la denominada pobresa energètica i, molt sovint, afectades per una pobresa afectiva al sentir-se oblidades pels seus éssers estimats i per la mateixa societat. Segons l’inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa,pateixen necessitats tan bàsiques com que algú els acompanyi al metge, els ajudi a fer la compra, els escolti amb atenció, els faci una abraçada o els obsequiï amb un simple somriure”.

També hi ha persones grans que s’han convertit en la crossa de la seva parella, a la qual han de cuidar les 24 hores del dia, malgrat que elles també es troben en situació de ser cuidades. “Ens truquen per la nit perquè la seva parella ha caigut del llit i no tenen forces per aixecar-la. Ens ho demanen amb vergonya i patint per si ens molesten”, assegura Pedrosa. “Són persones molt agraïdes, que no estan acostumades a demanar, sinó a donar”.

A banda de les motivacions que impulsen a totes les institucions públiques, privades i als particulars a voler ajudar els altres, “com a organització policial volem aportar la nostra il·lusió i els nostres valors de generositat, justícia, solidaritat i compromís, inherents a la Policia que treballa diàriament com a servei públic i que té entre les seves principals funcions l’assistencial, per tal de sensibilitzar la ciutadania en el suport i la millora de la qualitat de vida de la gent gran”, ha explicat Miquel Pedrosa. L’inspector en cap de la Policia Local de Rubí també ha convidat els rubinencs a assistir al concert de dissabte: “Us hi esperem, veniu acompanyats de les persones grans que més estimeu”. 

Imatges relacionades

Gent gran al lliurament de premis del Concurs de Poesia de l'Associació de la Gent Gran
Gent gran al lliurament de premis del Concurs de Poesia de l'Associació de la Gent Gran