Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça del Doctor Guardiet viu una Festa sense fum molt familiar Dins els actes de commemoració del Dia Mundial sense Tabac, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de deixar de fumar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La plaça del Doctor Guardiet viu una Festa sense fum molt familiar

Dins els actes de commemoració del Dia Mundial sense Tabac, l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de deixar de fumar

L’alcaldessa i la regidora de Salut s’han acostat al punt d’informació (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de Salut s’han acostat al punt d’informació (foto: Localpres)

Infants i adults s’han donat cita aquest divendres a la plaça del Doctor Guardiet per participar a la Festa sense fum, una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí emmarcada en els actes de commemoració del Dia Mundial sense Tabac. La proposta tenia com a objectiu sensibilitzar el conjunt de la ciutadania sobre els efectes negatius del tabac en la salut de les persones i animar els fumadors a abandonar aquest hàbit.

Enguany, el consistori ha posat el focus d’atenció en els infants, com a col·lectiu especialment vulnerable que cal preservar del fum. “Per a Ajuntament, és prioritària l’atenció integral en la infància, en aquest cas vinculada a l’àmbit de la salut. Era molt important sensibilitzar els pares i mares, i també els nens i nenes, de com és de nociu l’hàbit de fumar”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui ha aprofitat la jornada per animar les persones fumadores a fer servir els recursos sanitaris que tenen al seu abast amb la intenció de deixar el tabac.

Dins la Festa sense fum, el servei de Salut Pública de l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats de caràcter familiar. Els infants han pogut gaudir d’un inflable i realitzar un dibuix col·lectiu inspirat en la idea d’una ciutat sense fum. També s’ha programat l’espectacle participatiu Neenaw! Neenaw!, pensat per sensibilitzar de forma divertida sobre els danys que provoca el tabac al cos de les persones. A més, s’ha habilitat un punt d’informació i tota la zona dedicada a activitats s’ha senyalitzat com a espai sense fum.

Dia Mundial sense Tabac
El Dia Mundial sense Tabac és una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb la intenció de lluitar contra el tabaquisme i els seus efectes. Rubí s’ha sumat un any més a la proposta amb un seguit d’activitats que s’han celebrat durant aquesta setmana encaminades a combatre l’hàbit del tabaquisme i donar a conèixer els recursos municipals per deixar de fumar. Així, el dia oficial de la commemoració, el dimarts 31 de maig, es va instal·lar a l’illa de vianants una parada informativa amb la participació dels Centres d’Atenció Primària.

Imatges relacionades

Espectacle "Neenaw! Neenaw!"
Espectacle "Neenaw! Neenaw!"
Espectacle "Neenaw! Neenaw!" (foto: Localpres)
Espectacle "Neenaw! Neenaw!" (foto: Localpres)
Espectacle "Neenaw! Neenaw!" (foto: Localpres)
Espectacle "Neenaw! Neenaw!" (foto: Localpres)