Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’epicentre de la diada de Sant Jordi Enguany es repetiran activitats ja clàssiques, com les signatures d’autors locals o la Lectura Popular, que estarà dedicada a Ovidi Montllor https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-placa-del-doctor-guardiet-tornara-a-ser-l2019epicentre-de-la-diada-de-sant-jordi/@@images/image/preview

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’epicentre de la diada de Sant Jordi

Enguany es repetiran activitats ja clàssiques, com les signatures d’autors locals o la Lectura Popular, que estarà dedicada a Ovidi Montllor

Diada de Sant Jordi de 2014 (foto: Localpres).
Diada de Sant Jordi de 2014 (foto: Localpres)

La diada de Sant Jordi del proper 23 d’abril es viurà amb especial intensitat a la plaça del Doctor Guardiet, on es concentraran bona part de les activitats programades amb motiu d’aquesta festivitat, així com les parades dels llibreters locals i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics. Propostes com la Lectura Popular, les signatures d’autors locals o els tallers infantils de manualitats contribuiran a dinamitzar una jornada marcada per les tradicions i l’alta participació ciutadana.

La plaça del Doctor Guardiet acollirà les parades de les llibreries El Racó del Llibre, L’Ombra, Gràfiques Ventura, Vilalta i Skalibur, prop d’una quinzena de punts de venda de roses de partits polítics i entitats locals, i els estands dels serveis municipals que organitzen activitats durant la diada: Identitat i Projecció Exterior, Residus, l’Ateneu Municipal, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i Ràdio Rubí, que emetrà una programació especial des de la plaça.

Aquestes parades compartiran espai amb els autors locals, que signaran exemplars dels seus llibres d’11.30 h a 13.30 h i de 18 h a 20 h. A hores d’ara està confirmada la presència dels escriptors Francisco Hernández, Concepción Sánchez, Núria de Espinosa, Gracia Pérez, Enric Cabrejas i Maite Núñez.

Entre les activitats programades, destaca la Lectura popular organitzada pel Servei Local de Català i el Pla Educatiu d’Entorn, que enguany estarà dedicada a la figura del poeta i cantautor Ovidi Montllor, coincidint amb la commemoració del 20è aniversari de la seva mort. Durant tot el dia es llegiran els seus poemes i les versions musicals que va fer d’altres autors.

Enguany també es repetiran les activitats adreçades als infants organitzades des de diversos serveis municipals. Així, el Servei de Residus farà un taller de dracs de Sant Jordi de 16.30 h a 20 h, la Biblioteca Municipal organitzarà un altre de punts de llibre amb la rosa com a protagonista i una Hora del conte especial entre les 17 h i les 18.30 h, i l’Ateneu en farà un de titelles de dit de 17.30 h a 19.30 h.

Aquestes propostes es completaran amb diverses activitats programades per les entitats culturals de Rubí. El Foment de la Sardana organitzarà la tradicional audició de Sant Jordi a la plaça Catalunya, mentre que els Castellers de Rubí aixecaran un pilar en aquest mateix emplaçament.

Pinta el drac de Sant Jordi
Aquest dimarts 14 d’abril s’inicia la campanya de dinamització comercial Viu Sant Jordi amb el comerç de Rubí!, orientada a promoure les compres relacionades amb aquesta diada als establiments locals.

En el marc d’aquesta proposta del Servei de Comerç i la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), es durà a terme una nova edició de Pinta el drac de Sant Jordi. Durant els dies previs a Sant Jordi, els establiments associats repartiran postals amb un drac perquè els nens i nenes les puguin pintar. Les persones que retornin la part inferior d’aquestes postals a la Ferreteria Ca n’Oriol, la papereria Can Xercavins, Rubí Conectiva o El Racó del Llibre fins al 22 d’abril o a la parada d’Identitat i Projecció Exterior, a la plaça del Doctor Guardiet, el mateix 23 d’abril fins a les 19 h, optaran al sorteig de vals de compra de 50 euros per gastar en llibres i d’un lot de productes promocionals de la ciutat. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia de Sant Jordi a les 20 h.

Revetlla de Sant Jordi
Com a prèvia a la diada, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler organitzarà el 22 d’abril la Revetlla de Sant Jordi, consistent en diferents activitats relacionades amb aquesta tradició. A les 18 h tindrà lloc una Hora del conte especial amb Glòria Arrufat; a les 19 h, es farà l’activitat interactiva Arriben els Goblins!!; i a les 20 h, tindrà lloc l’espectacle Crònica d’una biblioteca. 2015 anys de les biblioteques, a càrrec d’Ester Bueno (veu) i Joan Anton Mateu (teclats).

També relacionat amb la diada, el 19 d’abril a les 12 h tindrà lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) la representació teatral La llegenda de Sant Jordi, a càrrec de la companyia Campi qui pugui.

Cal recordar, a més, que fins al 22 de maig es poden presentar treballs al Concurs de punts de llibre de la biblioteca, enguany dedicat a la temàtica de la llum, i que fins al 30 d’abril també està oberta la convocatòria del Certamen de poesia organitzat que organitza l’entitat ARCA.