Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Salvador Allende s’adequarà amb la instal·lació d’una nova zona de jocs infantils Els treballs, que s’emmarquen en el Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, tenen una durada prevista de set dies laborables https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-placa-de-salvador-allende-s2019adequara-amb-la-instal-lacio-d2019una-nova-zona-de-jocs-infantils/@@images/image/preview

La plaça de Salvador Allende s’adequarà amb la instal·lació d’una nova zona de jocs infantils

Els treballs, que s’emmarquen en el Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, tenen una durada prevista de set dies laborables

Imatge virtual del tipus de jocs combinats que s’han escollit per adequar la plaça de Salvador Allende.
Imatge virtual del tipus de jocs combinats que s’han escollit per adequar la plaça de Salvador Allende

L’Ajuntament de Rubí inicia la setmana vinent les obres d’adequació de la plaça de Salvador Allende. Aquesta actuació, inclosa al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, ha estat adjudicada a l’empresa CONSCA EGARA, S.L. per un import de 33.342,48 euros. Els treballs tenen una durada prevista de set dies laborables.

L’adequació de la plaça consistirà en la instal·lació d’una nova zona de jocs infantils a l’espai posterior a la pèrgola, just darrera de l’edifici dels Jutjats. La plaça de Salvador Allende té una geometria molt característica, definida principalment pels diferents eixos de circulació de vianants pavimentats i les zones de parterres amb murs inclinats d’encadellat ceràmic. Tenint en compte que es tracta d’un espai simbòlic de la ciutat, s’ha escollit aquesta ubicació per a instal·lar-hi la zona de jocs, d’uns 95 m2, per evitar trencar l’harmonia visual de la plaça. A més, la ubicació d’aquest espai, apartat dels carrers adjacents a la plaça on hi circulen vehicles, afavoreix en gran mesura la instal·lació de jocs infantils en aquest indret, ja que ofereix una major protecció pels nens i nenes.

Concretament, s’instal·larà un joc combinat ─que consta de tobogan, zones per enfilar-se i zones per seure, entre d’altres─, amb el corresponent paviment de seguretat.

L’elecció del joc combinat s’ha realitzat tenint en compte dos aspectes fonamentals. D’una banda, l’oferta de jocs infantils existents a les places més properes, com la plaça del Doctor Guardiet o la plaça de Ramón Rusiñol i Font, amb l’objectiu de triar un joc combinat diferent als ja existents, que ampliï l’oferta de jocs infantils en aquesta zona. I, de l’altra, que els jocs que s’instal·lin a la plaça de Salvador Allende, amb una càrrega geomètrica i simbòlica important, tinguin capacitat d’integrar-se amb l’entorn. Per això s’ha optat per jocs compostos per barres d’acer i geometries corbes i un color del paviment sintètic de cautxú de color verd similar a les zones enjardinades de la plaça de Salvador Allende. 

Pla d’inversions financerament sostenible
L’Ajuntament de Rubí destina 26,3 milions d’euros al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, un paquet d’actuacions amb el qual es pretén posar la ciutat al dia, fent especial incidència en la millora de l’espai públic.

El Consistori rubinenc va impulsar aquest pla en el moment en què el Govern central va obrir la possibilitat de destinar el romanent positiu de Tresoreria que tenien els ajuntaments a inversió, en comptes de destinar-ho a amortitzar deute, com establia la Ley Orgánica de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera fins aleshores.

Les actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 són molt diverses: des de la millora d’equipaments esportius i educatius fins a l’arranjament d’espais naturals de la ciutat, passant per la remodelació de diverses places o la millora de carrers i voreres tant al nucli urbà com als polígons industrials, entre d’altres.