Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nuu reforça la seva programació amb una fira europea dedicada als fotollibres El festival també estrena la secció “Closer”, que oferirà als fotògrafs i fotògrafes la possibilitat de presentar el seu treball a agents culturals nacionals i internacionals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Nuu reforça la seva programació amb una fira europea dedicada als fotollibres

El festival també estrena la secció “Closer”, que oferirà als fotògrafs i fotògrafes la possibilitat de presentar el seu treball a agents culturals nacionals i internacionals

La plaça del Celler acollirà xerrades a càrrec dels fotògrafs i fotògrafes que participen al festival o al voltant de la seva obra (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La plaça del Celler acollirà xerrades a càrrec dels fotògrafs i fotògrafes que participen al festival o al voltant de la seva obra (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La novena edició de La Nuu, el Festival Internacional de Fotografia de Rubí, tindrà com a gran novetat la concentració de les principals activitats en el seu primer cap de setmana, el 7 i 8 d’octubre. Les anomenades jornades FOCUS tindran lloc a la plaça del Celler amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada per a professionals i amants de la fotografia.

Dins la programació prevista, destaca la fira europea del fotollibre Thousandfold Photobook Fair, una proposta itinerant que pretén mostrar l’avantguarda de l’edició fotogràfica internacional. La proposta compta amb el suport de segells independents com Dienacht, amb seu a Leipzig i coordinador de la fira, The Angry Bat i Witty Books. A l’activitat també s’han sumat els editors d’Ediciones Anómalas i d’Ediciones Posibles.

Enguany, La Nuu vol fomentar també el contacte entre fotògrafs i fotògrafes i agents culturals nacionals i internacionals, convocant una nova secció de revisió de portfolis: Closer.

Els autors i autores que vulguin donar-se a conèixer podran presentar una mostra del seu treball fins a l’1 d’octubre al correu info@lanuu.cat. El diumenge 8 d’octubre, les deu persones seleccionades tindran l’oportunitat de presentar el seu portfoli a un equip de visionadors i visionadores format pels editors i curadors Calin Kruse i Yana Kruse, impulsors de Dienacht; Tommaso Parrillo, fundador de l'editorial Witty Books i de l'espai expositiu Jest, a Torí; el fotògraf Matej Sitar, establert a Eslovènia i fundador de l’editorial independent The Angry Bat, i David Molina, fotògraf i director artístic de La Nuu. La preinscripció per al visionat és gratuïta i l’assistència, si el projecte és finalment seleccionat, té un cost de 50 euros.

   

Xerrades, música i activitats familiars

El primer cap de setmana de La Nuu tindrà un vessant professional, gràcies a activitats com la fira del fotollibre o la secció Closer, però també estarà obert a la participació de totes les persones amants de la fotografia i de la cultura en general, així com al públic més familiar.

La inauguració del festival serà el divendres 6 d’octubre amb el recital poètic de Sonia Barba titulat Desobediencia i el concert de Coverqustic.

El dissabte 7 d’octubre, hi haurà la fira del fotollibre durant tot el dia, vermut musical amb DJ Acme and Co, diverses xerrades a càrrec de fotògrafs que exposen al festival o relacionades amb la seva obra, i el recital poètic d’Eva Vaz amb l’acompanyament de la ballarina Ella Reed.

I diumenge 8 d’octubre, a banda de la fira del fotollibre i el visionat de portfolis, hi haurà activitats per a tota la família organitzades pel Grup Fotogràfic El Gra i el col·lectiu La Perversa, i un nou vermut musical amb DJ Acme and Co.

El festival La Nuu, que tindrà lloc durant tot el mes d'octubre, està organitzat per l’associació cultural Ull x Ull amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. La programació completa es pot consultar a la web de l’esdeveniment.