Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova programació del Celler el consolida com un centre de cultura obert a tots els públics Entre les novetats d’aquest any, destaquen el cicle de música “L’estiu es viu al Celler” i la mostra d’art contemporani “Peacock Rubí Art Festival” https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-nova-programacio-del-celler-el-consolida-com-un-centre-de-cultura-obert-a-tots-els-publics/@@images/image/preview

La nova programació del Celler el consolida com un centre de cultura obert a tots els públics

Entre les novetats d’aquest any, destaquen el cicle de música “L’estiu es viu al Celler” i la mostra d’art contemporani “Peacock Rubí Art Festival”

Anna Roig i L'ombre de ton chien actuaran al juliol.
Anna Roig i L'ombre de ton chien actuaran al juliol

El Celler iniciarà el proper divendres 13 de març la seva nova programació d’activitats. Es tracta d’una trentena de propostes pensades per a tot tipus de públics i que s’emmarquen en els dos grans eixos d’aquest equipament: la història i les tradicions locals, i la cultura contemporània.

Entre les activitats programades, destaca el nou cicle de música L’estiu es viu al Celler, que vol convertir aquest espai en un punt de trobada de la població durant el mes de juliol. Aquesta sèrie de concerts inclourà les actuacions de Gemma Humet, una de les noves veus del jazz català (4 de juliol); Anna Roig i L’Ombre de ton chien, que presentaran Un pas i 10 i un pas, la gira amb què la formació celebrarà enguany el seu desè aniversari (11 de juliol); i la banda WOM, integrada per Gemma Abrié, Clara Luna i Núria Perich (18 de juliol).

La música també serà present al Celler en el marc d’un nou cicle de Vermuts musicals, un dels grans èxits de l’any passat. Els concerts, d’una gran varietat d’estils, tindran lloc tots els diumenges a les 12.30 h entre el 26 d’abril i el 31 de maig. Entre d’altres, hi passaran artistes del nivell de Saphie Wells (26 d’abril) i Eva Fernández (31 de maig).

Una altra de las grans apostes de la nova programació és la 1a edició del Peacock Rubí Art Festival, una mostra d’art contemporani oberta a artistes emergents de diferents disciplines. El festival tindrà lloc a la tardor però els creadors interessats a participar-hi ja poden obtenir-ne informació més detallada a través del web peacockrubiartfestival.wordpress.com o de l’adreça de correu electrònic peacockrubiartfestival@gmail.com.

Entre els destinataris de la nova programació del Celler també figuren els més petits. Sota el lema Els dissabtes en família al Celler!, s’han previst tot un seguit d’activitats que volen acostar l’art i la cultura en general a les famílies. Així, l’11 d’abril els infants podran gaudir d’una tarda d’òpera i contes; el 25 d’abril, podran imaginar-se el Rubí del futur i construir la seva pròpia càpsula del temps; el 23 de maig, participaran en la preparació d’un festival de teatre, música i dansa; i el 6 de juny, prendran part en un concurs fotogràfic inspirat en l’arquitectura del Celler.

Exposicions de qualitat
Les exposicions tornaran a ser un dels grans pilars de la programació del Celler durant els propers mesos. Entre aquestes, destaca la mostra Jo em rebel·lo. Nosaltres existim, premi a la millor exposició d’art contemporani de l’any 2013 concedit per l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA). Aquesta col·lectiva, que es podrà veure entre el 27 de març i el 10 de maig, sorgeix de la voluntat de la Fundació Palau de reflexionar sobre el moment actual de crisi i canvi de paradigmes, i representa una aposta decidida del Servei de Cultura per la qualitat i el públic jove.

Entre les mostres que passaran pel Celler, també figura Ignasi Marroyo i amics: retrats, que clourà la sèrie d’exposicions d’homenatge al fotògraf rubinenc programades en altres espais de la ciutat. L’exposició es podrà visitar entre el 15 de maig i el 29 de juny.

També s’ubicarà al Celler una altra mostra fotogràfica, en aquest cas dedicada a l’escenògraf Fabià Puigserver, entre el 22 de maig i el 14 de juny. L’exposició arribarà a la ciutat gràcies a la col·laboració de l’Esbart Dansaire de Rubí, seguint la línia d’altres activitats organitzades amb la participació d’entitats locals i institucions externes.

“El documental del mes”
Durant els propers mesos, l’Espai Tremuja seguirà acollint les projeccions d’El documental del mes, una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica.

Les pel·lícules que es podran veure dins d’aquest cicle són: The Good Son (13 de març), The Special Need (16 d’abril), Art & Craft (29 maig), Caricaturistes. Els soldats de la democràcia (12 juny) i Alentejo, Alentejo (3 de juliol).