Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova edició de les agents cíviques dobla la seva durada Cinc rubinenques han estat contractades per un termini d’un any per actuar com Agents Cíviques amb l’objectiu d’assessorar la ciutadania i fomentar el civisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova edició de les agents cíviques dobla la seva durada

Cinc rubinenques han estat contractades per un termini d’un any per actuar com Agents Cíviques amb l’objectiu d’assessorar la ciutadania i fomentar el civisme

Les agents s’han presentat aquest dimecres (Foto: Localpres).
Les agents s’han presentat aquest dimecres (Foto: Localpres)

Els carrers de Rubí tornaran a comptar amb els serveis de les Agents Cíviques que des de fa uns dies ja fan tasques d’informació i atenció als veïns de la ciutat. Són cinc rubinenques contractades a través d’un pla d’Ocupació que compta amb el suport de la Diputació Barcelona.

De dilluns a dissabte i durant tot un any, les cinc agents passejaran pels carrers de la ciutat per atendre qualsevol petició o informació que requereixin els ciutadans. Les cinc dones estan formades en mediació, prevenció de riscos, salut pública, medi ambient, parcs i jardins i seguretat. D’aquesta manera, poden orientar els rubinencs i rubinenques en diversos tràmits, dubtes o qüestions. La seva activitat està coordinada amb la resta de serveis municipals. El camp d’actuació de les agents comprèn tot el municipi, incloses les urbanitzacions.

La figura de les Agents pel Civisme estarà operativa els dilluns, dimecres, divendres i dissabtes de 9 a 14 h. Els dimarts i dijous actuaran de 9 a 13 h i de 15.30 fins les 19 h.

Aquest dimecres s’ha presentat una nova edició, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat en valor la proposta perquè es tracta  “d’una interlocució propera amb els nostres veïns i veïnes que facilita la comunicació amb l’administració”. A més, ha indicat que la seva aportació és “important perquè una de les nostres preocupacions és la convivència i el bon veïnatge i, en aquest sentit, la tasca de les agents és inestimable”.

Al 2016, les agents cíviques van gestionar un total de 1.315 incidències. El gruix d’actuacions han afectat, principalment, la brigada municipal, parcs i jardins i residus.  

Les agents han recollit de manera proactiva 965 propostes, 275 han arribat de peticions ciutadanes, 64 s’han registrat a partir d’aportacions de comerciants, 6 s’han rebut a través de les xarxes socials i 5 són iniciatives originades a les associacions de veïns.