Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova app “Rubí Ciutat” posa a l’abast de la ciutadania tota la informació sobre el municipi L’aplicació, que inclou un apartat especial sobre la Festa Major d’aquest any, ja es pot descarregar gratuïtament per a sistemes Android i iOS https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova app “Rubí Ciutat” posa a l’abast de la ciutadania tota la informació sobre el municipi

L’aplicació, que inclou un apartat especial sobre la Festa Major d’aquest any, ja es pot descarregar gratuïtament per a sistemes Android i iOS

L’alcaldessa i la regidora de Comunicació han provat la nova app  (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de Comunicació han provat la nova app (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert un nou canal de comunicació amb la ciutadania: l’aplicació mòbil Rubí Ciutat, que posa a l’abast dels rubinencs i rubinenques tota la informació sobre el municipi de manera àgil i eficaç. L’app, que s’ha posat en funcionament aprofitant la proximitat de la Festa Major, es pot descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─. En aquests moments es troba en fase de proves, per la qual cosa alguns dels seus continguts s’aniran completant durant les properes setmanes.

Rubí Ciutat permet accedir de manera directa a les notícies de la ciutat i a informació de servei com ara telèfons d’interès, farmàcies i centres sanitaris, serveis de transport i aparcaments, entre d’altres. L’aplicació també integra els continguts de les anteriors apps de Cultura ─amb tota l’agenda d’activitats de la ciutat─ i de Rubí Comerç ─on s’allotgen les aplicacions dels establiments comercials─, així com apartats dedicats al projecte Alcaldia als barris, empresa i formació ─amb accés a la Borsa de Treball i a l’oferta formativa─, medi ambient, educació, esports i joventut.

Altres punts forts de l’app són l’espai Coneix Rubí, que inclou informació diversa per gaudir de la ciutat, com ara itineraris per l’entorn natural, i l’apartat d’informacions destacades, gràcies al qual l’Ajuntament podrà donar a conèixer de forma ràpida qüestions importants, com per exemple talls de trànsit. A més, l’app contempla la propera activació d’un espai dedicat a la seguretat ciutadana i un altre perquè la ciutadania pugui comunicar a l’Ajuntament possibles incidències.

Amb l’objectiu que sigui una aplicació funcional, bona part de la informació sobre activitats i serveis està geolocalitzada. Els usuaris també poden gaudir d’altres funcions d’especial utilitat, com ara les notificacions.

Coincidint amb la proximitat de la Festa Major, a més, la pantalla principal de l’aplicació dóna accés directe a tots els continguts d’aquesta celebració i del festival RRandom.

Una prioritat de mandat
A la presentació de l’app, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha qualificat la posada en marxa de la nova aplicació com una “notícia molt important” que respon a les prioritats recollides al Pla de mandat, i en concret al pla estratègic que situa la proximitat, la transparència i l’escolta activa com a eixos fonamentals de l’acció de govern. “La transparència i el diàleg permanent formen part del nostre dia a dia en tots els àmbits perquè per això som servidors públics. En aquest sentit, obrir un nou canal de comunicació amb la ciutadania permet que la ciutat estigui interconnectada [...], aconseguim que la informació arribi al major nombre de veïns i veïnes amb un telèfon mòbil i que la prestació dels recursos públics sigui el més eficaç i eficient possible”, ha explicat Martínez.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat la regidora de Comunicació, Maria Mas: “Per a nosaltres és molt important la proximitat, ha sigut un dels elements importants per a aquest govern: treballar sempre tot allò que sigui possible a través de la proximitat amb la ciutadania, i pensem que aquesta aplicació ens dóna aquesta eina”. Mas també ha destacat la conveniència de publicar l’app a les portes de la Festa Major, atès que és “el millor moment” per gaudir de les seves prestacions.

L'aplicació ha estat dissenyada per l'empresa Mostrarium, responsable de les anteriors apps de l'Ajuntament.