Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nevada afecta parcialment l’activitat dels centres educatius Com a conseqüència de la situació meteorològica, resten tancats els instituts J. V. Foix i Duc de Montblanc, l’Escola Rivo Rubeo i l’Escola d’Adults https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nevada afecta parcialment l’activitat dels centres educatius

Com a conseqüència de la situació meteorològica, resten tancats els instituts J. V. Foix i Duc de Montblanc, l’Escola Rivo Rubeo i l’Escola d’Adults

Aspecte de la plaça de Pearson durant aquest matí.
Aspecte de la plaça de Pearson durant aquest matí

La neu que està caient a Rubí des d’aquest dimarts a la tarda està afectant parcialment alguns serveis de la ciutat. Pel que fa als centres educatius, només resten tancats l’Escola Rivo Rubeo ─a la tarda obrirà─, els instituts J. V. Foix i Duc de Montblanc i l’Escola d’Adults.

La resta de centres obren amb normalitat, incloses les escoles bressol municipals, on els serveis mínims garanteixen l’atenció dels infants que hi han assistit. A l’EBM La Bruna, hi ha treballant un equip de 15 educadores i hi han acudit 18 nens i nenes, a l’EBM Lluna, hi ha 11 educadores per a 8 infants; i a l’EBM Sol Solet, una desena d’educadores per a deu menuts. Pel que fa a l'Escola d'Art i Disseny edRa i l'Escola Municipal de Música Pere Burés, tenen previst obrir amb normalitat aquesta tarda i, en cas d'absència d'algun professor o professora, avisar prèviament les famílies afectades.

Quant al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, atendrà l’alumnat que pugui ser portat per la seva família ja que, com a conseqüència de la nevada, aquest dimecres no disposa de servei de transport escolar.

La situació meteorològica també ha afectat aquest matí algunes de les línies d’autobús urbà tot i que només temporalment. Així, l’L1, que a primera hora tenia problemes per accedir al barri d’El Pinar, ja ha recuperat el seu funcionament habitual. Pel que fa a l’L3, ja pot tornar a circular fins a Castellnou després de la interrupció temporal del servei entre Sant Genís i aquesta urbanització. En darrer terme, l’L7 ja arriba a Can Solà després que s’hagués d’aturar el servei durant unes hores entre Bellpuig i aquesta zona. La resta de línies han funcionat en tot moment amb normalitat.

Totes les vies principals habilitades
Patrulles de la Policia Local i de Protecció Civil han estat controlant durant la nit i el matí la xarxa viària de la ciutat, en especial les zones més vulnerables a la neu i el glaç, on s’ha llançat sal per assegurar-ne l’accessibilitat. Tots els vials principals han estat habilitats, així com les vies secundàries més afectades per la nevada.

Malgrat això, es recomana no fer ús del vehicle privat si no és estrictament necessari i observar les recomanacions bàsiques pel que fa a la mobilitat.