Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra "Temps de pólvora" inicia la temporada dels espais expositius municipals Art, patrimoni i tradicions es donaran cita a les exposicions programades aquest 2016 al Museu Municipal Castell, l’Aula Cultural i l’Antiga Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La mostra "Temps de pólvora" inicia la temporada dels espais expositius municipals

Art, patrimoni i tradicions es donaran cita a les exposicions programades aquest 2016 al Museu Municipal Castell, l’Aula Cultural i l’Antiga Estació

Detall del cartell de l’exposició “Temps de pólvora”.
Detall del cartell de l’exposició “Temps de pólvora”

La nova programació dels espais expositius municipals arrencarà aquest dijous amb la inauguració de la mostra Temps de pólvora, que es podrà veure fins al 13 de març al Museu Municipal Castell (MMUC). L’exposició, que és un iniciativa de la Universitat de Barcelona (UB) i del Grup de Recerca Didàctica del Patrimoni (gr.DIDpatri), presenta una revisió del patrimoni arquitectònic i monumental que va transformar el país entre els segles XVI i XIX. La mostra reflecteix, a través de diversos mòduls, elements i un audiovisual, l’evolució que van experimentar les fortificacions arran de la irrupció de la pólvora en l’activitat bèl·lica i la conseqüent consolidació de la figura de l’enginyer militar.

Entre el 24 de març i el 29 de maig, el MMUC acollirà una altra mostra de gran interès històric: Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial, que relata una part important de la memòria col·lectiva del país a partir d’alguns dels seus testimonis.

La següent exposició s’obrirà entre el 16 de juny i l’11 de setembre sota el títol La dona al món industrial, que mostra el rol de la dona en aquesta societat a través de textos, fotos, vídeos i altres elements.

Un dels punts forts de la temporada serà 60 anys de tradició gegantera a Rubí, que es podrà veure entre el 8 d’octubre i el 15 de gener. En ella es farà un extens recorregut, amb gran quantitat de material gràfic, a l’evolució de la tradició gegantera i la seva vinculació a la ciutat.

A banda d’aquestes exposicions, el MMUC també celebrarà entre el 16 i el 24 de maig el Dia Internacional dels Museus, que enguany girarà al voltant de la temàtica museus i paisatges culturals. També tindran continuïtat durant aquesta temporada els espectacles i tallers familiars dels diumenges, que es reprendran a partir del 21 de febrer.

Artistes i entitats locals
Pel que fa a l’Espai Expositiu Aula Cultural, la temporada s’iniciarà el 4 de març amb la mostra Viatge etern, de l’artista local Sergi Marcos. La mostra, que es podrà veure fins al 5 de juny, reflexiona sobre l’evolució de l’ésser humà, els seus pensaments i les seves emocions.

Li prendrà el relleu entre el 10 de juny i el 31 de juliol les exposicions commemoratives dels 50 anys del Grup Fotògrafic El Gra ─una col·lectiva i un monogràfic sobre el Trofeu “El Gra” de retrat─.

Entre el 8 de setembre i el 23 d’octubre, la sala de l’avinguda de Barcelona acollirà una nova mostra de l’escultor rubinenc Rafa Gascón, un dels artistes amb més projecció fora de la nostra ciutat.

Tancarà la temporada al desembre la tradicional exposició dels Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí.

A l’Espai Expositiu Antiga Estació, l’associació Mujeres Creativas del Vallès presentarà una col·lecció dels seus treballs entre el 18 de febrer i el 26 de març amb el títol L’atracció d’un instant.

Del 14 d’abril al 21 de maig, s’hi celebrarà la mostra Aerografia, amb retrats hiperrealistes realitzats amb aquesta tècnica.

La sala estarà reservada del 16 de juny al 3 de juliol per a l’exposició de la selecció dels millors treballs presentats al Concurs de cartells de Festa Major, inclòs el guanyador.

Els membres del taller d’Anna Tamayo exposaran en aquest mateix espai, entre el 14 de juliol i el 24 de setembre, les seves pintures inspirades en l’obra del pintor Joaquín Sorolla, sota el títol Joaquín Sorolla o la poesia de la llum.

Del 13 al 29 d’octubre, serà el torn de les obres seleccionades al Concurs de plaques de cava de Sant Galderic.

L’any acabarà amb l’habitual mostra de les darreres incorporacions d’art contemporani del MMUC, que es podrà visitar del 10 de novembre al 28 de gener.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat la diversitat de les exposicions que es podran veure aquest any a l’espai municipal: “Som davant d’una programació que combina l’interès per recuperar la memòria històrica, tant de la nostra ciutat com del conjunt del país, i el protagonisme de les entitats i els artistes rubinencs. La nostra voluntat és que l’oferta d’aquests equipaments culturals contribueixi, en la mesura del possible, a donar visibilitat a la gran quantitat de gent creativa que tenim a la ciutat i al nostre teixit associatiu. Creiem que així, a més, contribuïm a reforçar el sentiment de pertinença dels rubinencs i rubinenques”.