Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mesa pel Dret a l’Habitatge rep informació sobre el procés d’elaboració del Pla local d’habitatge En una reunió celebrada aquest dilluns, les persones integrants d’aquest òrgan han conegut la proposta de participació ciutadana inclosa al projecte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Mesa pel Dret a l’Habitatge rep informació sobre el procés d’elaboració del Pla local d’habitatge

En una reunió celebrada aquest dilluns, les persones integrants d’aquest òrgan han conegut la proposta de participació ciutadana inclosa al projecte

La Mesa pel Dret a l’Habitatge s’ha reunit a l’edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Mesa pel Dret a l’Habitatge s’ha reunit a l’edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Mesa pel Dret a l’Habitatge s’ha reunit aquest dilluns a l’edifici Rubí Forma per rebre informació actualitzada sobre el procés d’elaboració del Pla local d’habitatge que acaba d’encetar l’Ajuntament. La trobada ha estat presidida per la regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno.

En el marc d’aquesta sessió, els partits polítics i entitats que integren la Mesa han pogut conèixer la proposta de participació ciutadana que acompanya el projecte. Aquesta preveu dues fases: una primera informativa en què les persones participants tindran accés a dades sobre la situació actual de l’habitatge a Rubí, i una segona de propositiva en què es recolliran les aportacions de la ciutadania i se’n valorarà la viabilitat.

Aquest dilluns s’ha refermat igualment la voluntat de l’Ajuntament que la Mesa pel Dret a l’Habitatge sigui l’encarregada de controlar tot el procés d’elaboració del pla a través d’una comissió de seguiment.

Entre d’altres aspectes que s’han concretat a la reunió, també hi ha la composició de l’equip redactor del Pla local d’habitatge. Aquest està integrat per set tècnics de diferents serveis municipals, un nucli reduït per tal de garantir-ne l’operativitat que, durant el procés, anirà rebent el suport de treballadors i treballadores d’altres àrees implicades. Tot plegat amb l’objectiu d’abordar el pla des d’una perspectiva transversal i que reculli totes les veus autoritzades possibles.

La regidora ha aprofitat la sessió d’aquest dilluns per reiterar la intenció de “replantejar el funcionament i els objectius de la Mesa perquè pugui tenir més incidència en les polítiques d’habitatge municipals. Creiem que és important aprofitar l’experiència dels col·lectius que en formen part i tenim previst concretar una proposta al respecte”.

Un full de ruta per als propers sis anys
El Pla local d’habitatge és un instrument estratègic on quedaran fixades les propostes i compromisos municipals en aquest àmbit per als propers sis anys. El Ple de l’Ajuntament va aprovar la seva redacció per unanimitat el passat 5 d’abril de 2018, donant compliment així a la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge a Catalunya.

El procés de redacció del pla es durà a terme amb recursos tècnics propis i s’iniciarà amb una anàlisi i diagnosi de l’estat de l’habitatge a Rubí que es nodrirà, en bona part, de les dades que ja té l’Ajuntament. A continuació, s’elaborarà un Pla d’acció on quedaran recollits els objectius, les estratègies i les propostes d’actuació. Aquest s’acompanyarà d’una avaluació economicofinancera que assegurarà la viabilitat de les diferents actuacions.

El document haurà de reflectir el resultat d’un procés de participació ciutadana que permetrà copsar les aportacions del veïnat i d’altres veus d’interès.