Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La meitat dels alumnes que van participar al programa SEFED el 2014 han aconseguit feina Les preinscripcions per a la propera edició, prevista per al juliol, ja es poden realitzar de forma presencial o al web del SIO https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-meitat-dels-alumnes-que-van-participar-al-programa-sefed-el-2014-han-aconseguit-feina/@@images/image/preview

La meitat dels alumnes que van participar al programa SEFED el 2014 han aconseguit feina

Les preinscripcions per a la propera edició, prevista per al juliol, ja es poden realitzar de forma presencial o al web del SIO

El programa SEFED permet simular tot el funcionament d'una empresa.
El programa SEFED permet simular tot el funcionament d'una empresa

La meitat dels alumnes que van participar al programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) a les dues edicions del 2014 ja han trobat feina. Es tracta d’una trentena de persones que, en alguns casos, han estat contractades per les mateixes empreses on van realitzar el mòdul de pràctiques. Aquestes companyies són de Rubí però també de poblacions properes com Terrassa o Sabadell.

El programa SEFED, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, i gestionat a Rubí pel Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament, és un projecte de formació ocupacional que té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial. La seva particularitat és que es basa en una metodologia de simulació d’empreses que permet als alumnes experimentar de forma pràctica els coneixements que van adquirint durant el curs.

El projecte es va implantar a Rubí el 2002 i cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes. Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. A més, un cop finalitzada la formació, els alumnes que obtenen el corresponent certificat de professionalitat ─nivell II d’Activitats de Gestió Administrativa─ tenen l’oportunitat de fer pràctiques en empreses reals i fins i tot de perfeccionar l’anglès mitjançant estades a Irlanda.

La propera edició del programa SEFED està previst que s’iniciï al juliol i s’adreçarà a persones aturades a partir de 16 anys. Per participar al procés de selecció cal fer la preinscripció presencialment al Servei d’Impuls a l’Ocupació, situat a l’edifici Rubí+D, o bé a través del seu web: www.rubiocupacio.cat. Properament es convocarà una sessió informativa per a les persones que estiguin interessades en aquest programa.