Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Llar residència Ca n’Alzamora celebra el seu 10è aniversari Aquest diumenge, l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han acompanyat les famílies usuàries d’aquest servei a la festa commemorativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Llar residència Ca n’Alzamora celebra el seu 10è aniversari

Aquest diumenge, l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han acompanyat les famílies usuàries d’aquest servei a la festa commemorativa

Els usuaris de la Llar residència han bufat les espelmes (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Els usuaris de la Llar residència han bufat les espelmes (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La Llar residència Ca n’Alzamora ha celebrat aquest diumenge el seu 10è aniversari amb una festa a l’Espai 14/13 on s’han donat cita les famílies i el personal de l’equipament. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

La Llar residència és un recurs municipal adreçat a persones rubinenques majors d’edat amb diversitat intel·lectual que necessiten una llar però que no poden viure en una de pròpia per la seva discapacitat o per no disposar de les condicions sociofamiliars i assistencials adequades. L’equipament, pensat per facilitar la màxima autonomia personal a aquests veïns i veïnes, es va inaugurar ara fa deu anys al carrer Doctor Ferran i, durant tot aquest temps, ha estat gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa. L’alcaldessa, que va viure el naixement d’aquest recurs com a regidora de Serveis a les Persones, ha parlat amb emoció d’aquests deu anys: “Vam impulsar l’obertura de la Llar residència donant resposta a un compromís que teníem amb les persones amb diversitat intel·lectual. Després de tot aquest temps, comprovem amb emoció el paper tan important que ha jugat a la vida d’aquests rubinencs i rubinenques. El caliu, el bon ambient que s’hi respira és fantàstic”, ha manifestat Martínez.

Durant la celebració, les persones assistents han pogut rememorar a través d’un vídeo les experiències compartides durant aquests deu anys, com ara les nombroses sortides realitzades o la participació conjunta dels seus usuaris en esdeveniments com la rua de Carnaval o les Gitanes al Carrer. I és, que a banda de ser un recurs residencial, la Llar residència és també un espai de socialització on es promouen les activitats socials, lúdiques i culturals.

En el marc de la festa, l’alcaldessa ha lliurat a la directora de l’equipament, Carme Civit, una placa commemorativa d’aquest 10è aniversari. Martínez també ha aprofitat l’ocasió per informar les famílies de la propera ampliació de les places de la Llar residència, que passaran a ser-ne una dotzena gràcies a la recent signatura d’un nou conveni amb la Generalitat de Catalunya.