Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Llana i el passeig de la Riera recuperen el pas de vehicles durant tot el dia El consistori havia tancat temporalment al trànsit d’aquestes vies perquè la ciutadania hi pogués passejar o fer esport respectant la distància social durant l’estat d’alarma. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Llana i el passeig de la Riera recuperen el pas de vehicles durant tot el dia

El consistori havia tancat temporalment al trànsit d’aquestes vies perquè la ciutadania hi pogués passejar o fer esport respectant la distància social durant l’estat d’alarma.

Un tram del passeig de la riera  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un tram del passeig de la riera (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El passeig de la Riera entre el Camí de Sant Muç i el Pont de Can Claverí i l’avinguda de La Llana entre la plaça de la Verneda i el Pont de Can Claverí tornen a estar oberts al trànsit durant tot el dia des d’aquest dimarts 1 de setembre. D’aquesta manera, el consistori vol facilitar els desplaçaments dels rubinencs i les rubinenques en la tornada a la feina i a l’escola, a partir del 14 de setembre.

Aquests dos trams de via es van tancar de manera temporal al trànsit entre les 18 i les 23 h com a mesura excepcional mentre durés l’estat d’alarma per garantir que tots els rubinencs i rubinenques poguessin passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància de com a mínim dos metres entre persones. La decisió tenia en compte, a més, que la circulació de vehicles en dies laborables en aquests trams havia disminuït molt durant el confinament.

Nova mobilitat
El consistori afronta la mobilitat després del confinament des de tres fronts: el transport públic, i la reconversió de diverses vies en carrers de convivència, l’ampliació de la zona de vorera de diversos carrers i el transport públic.

Així, el Consistori ha convertit quatre quilòmetres de carrers en àrees de convivència amb prioritat per a vianants. En aquestes zones, la prioritat és de les persones que van a peu. Així, els vehicles només hi poden circular a un màxim de 20 quilòmetres per hora i només poden estacionar en espais habilitats i senyalitzats.

També s’ha ampliat la zona dedicada a vorera al carrer de Magallanes, entre els carrers de la Plana de Can Bertran i del Torrent de l’Alba (160 metres); i al carrer de Sant Josep, entre els carrers Nou i de Sant Magí (aproximadament uns 25 metres). Aquesta actuació ha permès guanyar amplada a la zona destinada a la circulació a peu en aquestes dues vies, amb l’objectiu de garantir que els rubinencs i rubinenques puguin passejar de manera segura, mantenint la distància social recomanada per prevenir contagis de Covid-19.

Pel que fa al transport públic, RubíBus ha implantat un sistema de neteja i desinfecció diari als seus combois des del primer dia de la declaració de l’estat de l’alarma. Aquestes mesures s’han anat incrementant a mesura que s’ha anat recuperant el nombre d’usuaris en les diferents fases de desconfinament.