Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus acorda adequar i fer accessibles els equipaments infantils de la ciutat Tots els grups municipals coincideixen en la necessitat que els parcs de Rubí estiguin lliures de barreres arquitectòniques i disposin de senyalització adaptada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Junta de Portaveus acorda adequar i fer accessibles els equipaments infantils de la ciutat

Tots els grups municipals coincideixen en la necessitat que els parcs de Rubí estiguin lliures de barreres arquitectòniques i disposin de senyalització adaptada

La sessió ordinària del mes de setembre finalment ha portat a debat un total de vuit mocions.
La sessió ordinària del mes de setembre finalment ha portat a debat un total de vuit mocions

El Ple de l’Ajuntament de Rubí, que s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de l’exregidor de l’Ajuntament de Rubí Fernando Moreno, ha adoptat acords tan diversos com l’adequació dels equipaments infantils per a fer-los més accessibles o l’elaboració d’un Pla local d’innovació.

En la sessió ordinària corresponent al mes de setembre, celebrada aquest dijous, s’han presentat fins a cinc mocions de la Junta de Portaveus, és a dir, amb el consens previ de tots els grups.

Una d’elles ha estat la que proposava adequar i millorar els equipaments infantils per tal de garantir l’accés i el servei de manera inclusiva. Entre d’altres, s’ha acordat realitzar un catàleg dels diferents equipaments infantils municipals per revisar-ne el seu estat de conservació; reposar les peces defectuoses per altres d’accessibles i adaptades; i estudiar l’eliminació de barreres arquitectòniques.

També s’ha acordat per Junta de Portaveus una moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Entre d’altres, es definirà quin suport pot oferir la ciutat per acollir les persones sol·licitants i es treballarà per sensibilitzar la ciutadania rubinenca sobre la realitat de les persones refugiades.

La Junta de Portaveus també ha consensuat tres propostes més: impulsar accions en els àmbits de la mobilitat i l’espai urbà; l’elaboració d’un Pla local d’innovació; i la intervenció, protecció i difusió del patrimoni local per part de l’Ajuntament.

El Ple també ha donat llum verda a l’inici d’un estudi per establir un nou model de zonificació escolar, que sigui equitatiu i basat en la proximitat dels centres escolars a les illes de cases. La moció la presentaven tots els grups excepte Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que ha estat l’única que hi ha votat en contra.

D’altra banda, el Ple ha tombat un total de dues mocions. D’una banda, ha rebutjat l’adhesió de l’Ajuntament de Rubí a l’Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI), tal com proposaven Alternativa d’Unitat Popular-CAV-Poble Actiu (AUP-CAV-PA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Els vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) i del Partit Popular (PP) i l’abstenció d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i de Veïns per Rubí (VR) no han permès que aquesta moció prosperés. Tampoc ha arribat a bon port la proposta de VR per reduir el tipus impositiu de l’impost de béns immobles de naturalesa urbana (IBI). Veïns per Rubí només ha comptat amb el suport de Ciutadans. PSC, ERC, ICV han votat en contra, mentre que AUP-CAV-PA,CDC i PP s’han abstingut.

Per últim, tres grups han decidit retirar la resta de mocions incloses a l’ordre del dia. Alternativa d’Unitat Popular-CAV-Poble Actiu ha optat per no portar a debat en aquest ple la creació de la Taula i el Servei de Diversitat Funcional. El Partit Popular ha retirat la moció per a la defensa de la convivència entre catalans i de l’Estat de dret i ha avançat que la tornarà a presentar a la propera sessió plenària. I Veïns per Rubí ha acabat retirant dues mocions més ─la que demanava la restitució de la cota del terreny natural a la superfície situada entre el c. Ramón y Cajal i la C-1413a i la que proposava arranjar les dues zones d’aparcament en dues parcel·les situades a la C-1413a─ perquè, com ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, el govern municipal ja té previst dur a terme aquestes actuacions en un futur.  

Altres punts de l’ordre del dia
La sessió ordinària del mes de setembre també ha servit per donar compte de l’aprovació inicial del Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració, així com per tirar endavant tot un seguit de tràmits, entre els quals destaca l’aprovació inicial del reglament de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’autorització de les tarifes per a la temporada 2015-2016 dels cursos que ofereix el Centre Esportiu 25 de Setembre i la modificació dels preus públics per a la prestació de serveis a la piscina municipal de Can Rosés o l’aprovació definitiva del reglament per a la gestió de les ajudes econòmiques de caràcter social, entre d’altres.