Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí modifica alguns col·legis electorals pels comicis del 14 de febrer Els canvis d'ubicació responen a la necessitat de trobar instal·lacions prou amplies per garantir la distància entre persones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí modifica alguns col·legis electorals pels comicis del 14 de febrer

Els canvis d'ubicació responen a la necessitat de trobar instal·lacions prou amplies per garantir la distància entre persones

El servei de processos electorals del consistori ha valorat els col•legis electorals dels darrers comicis per determinar si eren prou espaiosos. (foto: Ajuntament de Rubí).
El servei de processos electorals del consistori ha valorat els col•legis electorals dels darrers comicis per determinar si eren prou espaiosos. (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Ajuntament de Rubí canvia alguns col·legis electorals per garantir que la ciutadania que opti per votar de manera presencial a les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya pugui fer-ho amb seguretat. Els canvis d'ubicació responen a la necessitat de trobar instal·lacions on es pugui garantir la distància entre persones i amb millors accessos que permetin el compliment de les mesures sanitàries. El servei de processos electorals del consistori ha valorat els col·legis electorals dels darrers comicis per determinar si eren prou espaiosos. En funció d’aquesta valoració, hi ha col·legis que canvien d'ubicació i n'hi ha d'altres on es varia la localització de les meses. S’ha tingut en compte que els canvis proposats es consolidin com a espais de votació per a properes convocatòries i s’han buscat ubicacions que no suposin un gran canvi per a la ciutadania, propers al col·legi habitual de cada elector.

Així, les dues meses que estaven situades a l’Ateneu Municipal (c. Xile, 1) que corresponen al Districte 4 Secció 8, les dues meses de la Residència Casal de la Gent Gran (c. Lepant, 31) que corresponen al districte 4, secció 9; les tres meses que estaven situades al Centre Cívic de Ca n’Oriol (c. Soria,19) que corresponen al districte 4, seccions 14 i 25; i les dues meses que estaven situades a la Torre Bassas (C Sant Muç,1) que corresponen al districte 4, secció 19 estaran ubicades a l’Institut La Serreta (c. Lepanto, 1).

Les persones que fins ara votaven a l’escola Bressol Bruna (c. Calderón de la Barca, 4) del districte 4, seccions 11 i 12; i les persones que dipositaven el vot a les 3 meses situades a l’Associació de Veïns la Plana de Can Bertran (c. General Castaños, 2) que corresponen al districte 4, seccions 13 i 24; el 14 de febrer s’hauran de dirigir a la biblioteca Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5) per votar.

A l’edifici Ressò (Avda Can Tapis, 91-93), hi haurà dues meses que anteriorment estaven situades a l’Escola Bressol Sol Solet (c. Joaquim Blume, 28) i que corresponen al Disseminat dins del districte 2, secció 1. A l’escola bressol Sol Solet hi continuarà ubicada una mesa que correspon al nucli del districte 2, secció 1.

A l’escola 25 de Setembre (Passatge Marconi, 2-14), estaran ubicades les sis meses que fins ara hi havia al Centre de Salut Comunitària (c. Pitagoras, 4) corresponents al districte 3, seccions 5, 6 i 7. Les dues meses que ja hi havia en aquest col·legi, corresponents al districte 3, secció 8, s’hi mantenen. L’entrada al col·legi electoral es farà per la pista, situada al lateral de l’edifici principal.

Els veïns i veïnes que fins ara votaven a les dues meses del Centre Cívic de Can Fatjó (Avda. Castellbisbal, 31) que corresponen al districte 1, secció 2 o a les tres meses situades a l’escola Bressol Sol Solet (c. Joaquim Blume, 28) que corresponen al districte 2, secció 4;  podran votar a l’Institut Duc de Montblanc (Avda. Can Fatjó, 134 – 138)

Finalment, la ciutadania que voti a l’escola Rivo Rubeo (districte 1, secció 4) haurà d’entrar per la pista del centre situada al carrer de la Pau, 4.

El nombre total de meses d’aquests comicis també s’ha ampliat fins a les 89, quatre més que en anteriors convocatòries, per alleugerir el nombre d’electors en alguns col·legis electorals. Els rubinencs i rubinenques poden consultar quin és el seu col·legi i mesa electoral al web municipal.

El sorteig per conèixer les persones que hauran de formar part de les meses electorals tindrà lloc el 19 de gener, en el marc d’un ple extraordinari.

Durant la jornada electoral, caldrà estar especialment atent al compliment de  les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19: respectar la distància de seguretat, dur mascareta i rentar-se les mans de manera continuada. Les persones que optin per votar per correu ho poden sol·licitar fins al 4 de febrer.