Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada electoral arrenca amb normalitat Els 25 col·legis i 85 meses electorals han obert a les 9 h sense cap incidència i rebran votants fins a les 20 h, moment en què es tancaran les urnes a tot l'Estat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La jornada electoral arrenca amb normalitat

Els 25 col·legis i 85 meses electorals han obert a les 9 h sense cap incidència i rebran votants fins a les 20 h, moment en què es tancaran les urnes a tot l'Estat

La ciutadania pot votar fins a les 20 h (foto: Ajuntament de Rubí).
La ciutadania pot votar fins a les 20 h (foto: Ajuntament de Rubí)

Els primers veïns i veïnes de la ciutat, dels 54.876 cridats a les urnes, ja han votat aquest diumenge en una nova convocatòria d'eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat. Els 25 col·legis i les 85 meses electorals s'han posat en marxa a les 9 h com estava previst i sense cap incident remarcable. En alguns col·legis, les llistes d’electors eren errònies i això ha endarrerit uns minuts l’inici de les votacions que ja es desenvolupen amb normalitat.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries al Senat i al Congrés, de cadascuna de les meses que tingui assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

També serà possible seguir la jornada electoral a través de l’aplicació Rubí Eleccions, disponible per al sistema Android. En aquests comicis, i per motius tècnics, la versió per a iOS no estarà plenament operativa. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. Precisament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu especial amb motiu de les eleccions.

Aquelles persones que no disposin de connexió a Internet, podran seguir l’escrutini dels vots a temps real des del hall de l’Ajuntament, que estarà obert durant tot el dia.