Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IV Jornada de Formació Professional s'omple de joves L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha obert la jornada reiterant l’aposta del govern municipal per promoure l’FP entre l’alumnat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La IV Jornada de Formació Professional s'omple de joves

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha obert la jornada reiterant l’aposta del govern municipal per promoure l’FP entre l’alumnat

L’alcaldessa ha visita la carpa amb tota l’oferta formativa d’FP de la ciutat (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha visita la carpa amb tota l’oferta formativa d’FP de la ciutat (foto: Localpres)

Tota l’oferta de Formació Professional (FP) de Rubí s’ha mostrat aquest dimecres a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada a l’edifici Rubí Forma.  Més de 700 persones, la majoria alumnes de secundària, s'han inscrit per visitar la proposta entre les 9 i les 15 h. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha obert la jornada recordant que “la formació professional és una peça clau de la proposta Rubí Forma que ens permet donar resposta als rubinencs i rubinenques que busquen feina ... i també oferir treballadors i treballadores qualificats al nostre teixit empresarial”. “La Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí és un òrgan on hi ha representants del món de l’empresa, el territori i el coneixement. Amb ells treballem el que seran línies estratègiques del desenvolupament local de la ciutat. Doncs la segona prioritat que ens reclamen, la segona, és que s’adaptin les formacions professionals a les necessitats concretes del teixit empresarial. I en això treballem”, ha conclòs.

Martínez ha citat l'estudi Inserció laboral dels ensenyaments professionals de 2017 del Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres on es conclou que els titulats en formació professional cobren de mitjana 1.200 euros, tenen menys desocupació i troben feina entre sis i nou mesos després d’haver-se graduat i els contractes, a més, acostumen a ser indefinits. Així, després de nou mesos, els graduats superiors desocupats no arriben a l’11% (10,62%) i els graduats mitjans representen un 9%. “Els estudiants d’FP, troben feina ràpidament, tenen accés a sous dignes i eviten la temporalitat”, ha dit. Després de la inauguració, el regidor d’educació, Sergi García, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, han acompanyat l’alcaldessa en una visita per les diferents activitats.

La part teòrica de la jornada s’ha vertebrat al voltant de tres xerrades i una taula rodona. Román Castro, docent de la Universitat Internacional de la Rioja ha parlat de «Com ens preparem per a les professions de futur?»;  nois i noies que han estudiat formació professional a l’escola d’art i disseny edRa, la Serreta, el Regina Carmeli i el Rubí Forma han explicat la seva experiència en una taula rodona; Oscar del Barrio, psicopedagog de l’EAP Rubí-Castellbisbal, ha ofert una xerrada sobre les opcions de l’alumnat un cop acaba secundària a la xerrada i Guillem Salvans sènior Project Manager de la Fundació Bertelsmann ha explicat «Per què l ’FP dual és una oportunitat per a la meva empresa?».

Tota l’oferta d’FP
Rubí Forma, que agrupa els serveis municipals al voltant de la formació per al treball, ha ofert tallers sobre els programes formatius que es poden cursar en aquest equipament: instal·lacions elèctriques, bar i cafeteria, energies renovables, fabricació mecànica, soldadura i el programa SEFED. Els assistents també han pogut conèixer el taller de recerca de feina que ofereix l’equipament municipal.

L’Institut L’Estatut ha fet demostracions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de sistemes microinformàtics i xarxes i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Administració de sistemes informàtics en xarxa. L’Institut la Serreta ha mostrat el CFGM de perruqueria i cosmètica capil·lar amb una desfilada de núvies i una demostració d’aplicació d’extensions i rínxols amb planxes, tot i que en aquest centre també s’hi pot cursar el CFGM d’atenció a persones en situació de dependència i els CFGS d’Educació Infantil i Integració Social. L’Institut J.V. Foix ha explicat la seva oferta de CFGM de tècnic en electromecànica de vehicles automòbils i el CFGS de tècnic superior en automatització i robòtica industrial. L’escola d’art i disseny edRa ha fet difusió dels tres cicles formatius que ofereix: Assistència al producte gràfic interactiu i Serigrafia artística, tots dos de grau mitjà; i Espais Interactius, de grau superior. L’equipament municipal fet participar als visitants d’una activitat de realitat augmentada i un mur interactiu.

Des del Pla de Formació Integral – Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) s’han mostrat els cursos d’auxiliar d’imatge personal i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

L’escola Regina Carmeli també ha estat a la jornada amb una mostra de dos cursos de grau mitjà, Cures auxiliars d’infermeria i Gestió Administrativa; i cinc de grau superior: Conducció d’Activitats Físiques i Esportives, Animació d’Activitats Físiques i Esportives, Comerç Internacional, Higiene Bucodental i Modelisme Industrial. El centre ha fet un taller d’embenats, un de mecànica de bicicletes i un de tècniques de raspallat de dents, entre d’altres. Aquest any, també ha participat de la jornada l’INS Castellbisbal que ha mostrat el seu cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes i els programes d’inserció i formació d’auxiliar de comerç i atenció al públic.