Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IV Jornada de Formació Professional portarà tota l’oferta d’FP de la ciutat al Rubí Forma La proposta, oberta a tota la ciutadania que vulgui millorar o ampliar la seva formació, tindrà lloc el pròxim 7 de març de 9 a 15 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La IV Jornada de Formació Professional portarà tota l’oferta d’FP de la ciutat al Rubí Forma

La proposta, oberta a tota la ciutadania que vulgui millorar o ampliar la seva formació, tindrà lloc el pròxim 7 de març de 9 a 15 h

Els primers joves de la jornada de l’any passat (foto: Localpres).
Els primers joves de la jornada de l’any passat (foto: Localpres)

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada el pròxim 7 de març a l’edifici Rubí Forma. La jornada és oberta a tothom i per participar-hi cal fer una inscripció que es pot formalitzar prèviament a través daquest enllaç o el mateix dia de la jornada a l’entrada de l’edifici. La jornada començarà a les 9 h amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana María Martínez. A les 10 h,  Román Castro, docent de la Universitat Internacional de la Rioja oferirà la xerrada «Com ens preparem per a les professions de futur?». A les 11 h, nois i noies que han estudiat formació professional a l’escola d’art i disseny edRa, la Serreta, el Regina Carmeli i el Rubí Forma explicaran la seva experiència en una taula rodona que moderarà la periodista de Ràdio Rubí, Belén Tierno.

Oscar del Barrio, psicopedagog de l’EAP Rubí-Castellbisbal, parlarà a  les 12 h sobre les opcions de l’alumnat un cop acaba secundària a la xerrada «Acaba l’ESO... i ara què?»,

A  les 13 h Guillem Salvans senior Project Manager de la Fundació Bertelsmann explicarà «Per què l ’FP dual és una oportunitat per a la meva empresa?». Aquesta última xerrada comptarà també amb el testimoni d’un representant de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i d’un alumne d’FP dual que actualment hi treballa. “Estem convençuts que la formació professional ha de ser un dels puntals del Rubí Forma, perquè  ofereix un índex d’inserció laboral molt alt. Segons l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals de 2017, un 71,53% de l’alumnat de la formació professional dual té feina nou mesos després de graduar-se. Aquestes dades en reafirmen en la nostra aposta per l’FP”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, que convida a assistir a la jornada a “estudiants i, en general, a tothom que estigui pensant en reorientar o millorar el seu futur professional”.

Durant tota la jornada, hi haurà tastos i presentacions de tota l’oferta formativa d’FP de Rubí i Castellbisbal i servei d’orientació personalitzat obert a tothom.

Tallers i cicles formatius
Rubí Forma, que agrupa els serveis municipals al voltant de la formació per al treball, ofereix tallers sobre els programes formatius que es poden cursar en aquest equipament municipal: instal·lacions elèctriques, bar i cafeteria, energies renovables, fabricació mecànica, soldadura i el programa SEFED. Els assistents també poden conèixer el taller de recerca de feina que ofereix l’equipament municipal.

L’Institut l’Estatut ofereix demostracions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de sistemes microinformàtics i xarxes i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Administració de sistemes informàtics en xarxa. L’Institut la Serreta mostrarà el CFGM de perruqueria i cosmètica capil·lar amb una desfilada de núvies i una demostració d’aplicació d’extensions i rínxols amb planxes, tot i que en aquest centre també s’hi pot cursar el CFGM d’atenció a persones en situació de dependència i els CFGS d’Educació Infantil i Integració Social. L’Institut J.V. Foix explicarà la seva oferta de CFGM de tècnic en electromecànica de vehicles automòbils i el CFGS de tècnic superior en automatització i robòtica industrial. L’escola d’art i disseny edRa farà difusió dels tres cicles formatius que ofereix: Assistència al producte gràfic interactiu i Serigrafia artística, tots dos de grau mitjà; i Espais Interactius, de grau superior. L’equipament municipal ha preparat una activitat de realitat augmentada i un mur interactiu.

Des del Pla de Formació Integral – Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) es mostren els cursos d’auxiliar d’imatge personal i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

L’escola Regina Carmeli també és a la jornada amb una mostra de dos cursos de grau mitjà, Cures auxiliars d’infermeria i Gestió Administrativa; i cinc de grau superior:  Conducció d’Activitats Físiques i Esportives, Animació d’Activitats Físiques i Esportives, Comerç Internacional, Higiene Bucodental i Modelisme Industrial. El centre farà un taller d’embenats, un de mecànica de bicicletes i un de tècniques de raspatllat de dents, entre d’altres.

Aquest any, també participa de la jornada l’INS Castellbisbal que mostrarà el seu cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes i els programes d’inserció i formació d’auxiliar de comerç i atenció al públic.