Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La infància tindrà un protagonisme especial durant la Festa Major La Rambla del Ferrocarril es consolida com l’espai de referència de les activitats familiars, tot i que hi haurà propostes per als infants en molts altres indrets https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La infància tindrà un protagonisme especial durant la Festa Major

La Rambla del Ferrocarril es consolida com l’espai de referència de les activitats familiars, tot i que hi haurà propostes per als infants en molts altres indrets

Una de les activitats familiars que es van celebrar el 2017 a la plaça de Salvador Allende (foto: Localpres).
Una de les activitats familiars que es van celebrar el 2017 a la plaça de Salvador Allende (foto: Localpres)

Les activitats familiars seran un cop més un dels principals eixos de la Festa Major, en sintonia amb la voluntat del consistori de fer de Rubí una veritable ciutat dels infants. Espectacles, cercaviles, actuacions musicals i activitats esportives són només algunes de les propostes pensades per als més petits.

Enguany, la Rambla del Ferrocarril es consolida com a espai de referència de les activitats familiars amb diverses propostes, que inclouen jocs de circ (29 de juny), un ball nocturn de Sant Pere (29 de juny), tallers i jocs gegants (30 de juny), el nou correaigua organitzat per l’associació Les Anades d’Olla (30 de juny) i un vermut musical per a famílies a càrrec de Flaix FM (1 de juliol). Tampoc hi faltaran els habituals inflables, que es podran gaudir durant tot el cap de setmana.

Altres punts d’interès per a les famílies seran el Mercat de Festa Major de l’illa de vianants, on tindran lloc diversos tallers i activitats relacionades amb el centenari de l’arribada del Ferrocarril; el Cicle de Circ i Dansa Contemporanis del Celler, amb diversos espectacles adreçats al públic familiar; o les activitats esportives programades a la plaça de Salvador Allende i, per primer cop, a l’Escardívol. La catifa de Sant Pere (29 de juny), la 14a Baixada d’andròmines (30 de juny) i el Ball Golfo infantil (30 de juny) completen les activitats més destacades adreçades als més petits.

El Holi, activitat estrella
Una de les activitats més esperades, sobretot entre el públic infantil i jove, és el Holi Dolly Rubí Festival. La tercera edició d’aquesta proposta tindrà lloc el divendres 29 de juny a les 19 h a l’Escardívol.

Les bosses de pols de colors ja s’han exhaurit a l’Oficina d’Informació de la Festa Major però es podran adquirir el mateix dia de l’activitat als punts de venda de l’Escardívol. L’Ajuntament recomana adquirir el producte oficial, apte per a l’ús de les persones i per al medi ambient, ja que no conté cap ingredient tòxic. El 99% de la seva composició és pols de midó, que es completa amb un 0,8% de colorants i un 0,2% d’aromatitzants. En situacions normals a l’exterior, l’ús d’aquest producte no representa cap tipus de perill. De fet, ni tan sols la ingesta accidental no suposa cap problema, ja que els seus ingredients són productes alimentaris.

Polseres per a infants
Després d’una primera experiència durant la cavalcada de Reis, aquesta Festa Major el servei de Protecció Civil torna a posar a disposició de la ciutadania polseres identificatives per als infants amb l’objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants en cas que es perdin. Aquests elements es poden recollir ja de forma gratuïta a l’Oficina d’Informació de la Festa Major.