Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat declara un episodi d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya Es recomana a la ciutadania realitzar els desplaçaments a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pels vehicles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Generalitat declara un episodi d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya

Es recomana a la ciutadania realitzar els desplaçaments a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pels vehicles

La Generalitat recomana reduir els trajectes en vehicle privat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La Generalitat recomana reduir els trajectes en vehicle privat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat un episodi d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya. La mesura respon als elevats nivells de partícules PM10 que s'estan mesurant a diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i a la previsió que la intrusió de pols sahariana que els està provocant persisteixi almenys durant aquest dijous.

Davant d'aquesta situació, es recomana a la ciutadania:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa, etc.
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que encara estiguin engegades.
  • Limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

Els nivells de partícules són elevats a tot el territori i, per aquest motiu, és convenient que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure. També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.