Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fotògrafa suïssa Vanessa Püntener ofereix una conferència en el marc del 2n Festival de Fotografia La Nuu A l'acte inaugural del festival, l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat la voluntat del govern municipal de reivindicar la fotografia com un tret d’identitat de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La fotògrafa suïssa Vanessa Püntener ofereix una conferència en el marc del 2n Festival de Fotografia La Nuu

A l'acte inaugural del festival, l'alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat la voluntat del govern municipal de reivindicar la fotografia com un tret d’identitat de Rubí

Vanessa Püntener ha atret un gran nombre de públic (foto: Localpres).
Vanessa Püntener ha atret un gran nombre de públic (foto: Localpres)

L’Auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) ha acollit aquest divendres la inauguració oficial del 2n Festival de Fotografia La Nuu, que ha comptat amb la conferència d’una de les fotògrafes que participen a l’edició d’enguany, la suïssa Vanessa Püntener, i la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i de Carles Mercader, director del festival.

L’alcaldessa ha agraït a Mercader el seu esforç per situar Rubí “com un petit centre de referència per al món de la fotografia contemporània” i ha posat en valor la importància de La Nuu per apropar la cultura i la fotografia als rubinencs. Martínez, que ha celebrat que el festival compti amb el doble de fotògrafes participants que en l’edició anterior, ha assegurat que el govern municipal està fent una “aposta decidida per la cultura” i per reivindicar la fotografia “com un tret d’identitat de la ciutat”.

Us convido a tots i a totes a gaudir de La Nuu, a aturar-vos una estona davant les imatges del festival i a mirar d’indagar darrere de la seva història; de la mirada única d’aquestes 12 dones fotògrafes”, ha dit l’alcaldessa davant de la vuitantena de persones que no s’han volgut perdre la festa inaugural del festival. Martínez, a més, s’ha mostrat convençuda que La Nuu “atraurà a aficionats i aficionades de dins i de fora de la ciutat”.

Per la seva banda, Püntener, que ha participat en nombroses exposicions fora de la seva Suïssa natal, ha detallat que la seva manera d’explicar històries a vegades és documental i d’altres “més poètica i visual”. La seva obra combina paisatges i retrats de persones, com és el cas del treball exposat a La Nuu, que consta de quatre imatges que ella ha anomenat “antirretrats”, ja que són dones fotografiades d’esquenes amb mocadors vistosos al cap que volen simbolitzar la dona postcomunista de Lituània. La seva fotografia, que forma part de la col·lecció Vilnius composta per 15 d'aquests “antiretrats” de dones, està exposada a l’Escardívol.

Les fotografies de La Nuu es podran veure a diferents punts de la ciutat  fins al 31 d’octubre. Com l’any passat, l’exposició es complementarà amb xerrades, col·loquis, workshops, visites guiades i activitats fotogràfiques dirigides pel Grup Fotogràfic El Gra, que enguany commemora el seu 50è aniversari.

Precisament aquest mateix dissabte el director del festival oferirà una visita guiada per la ciutat seguint les obres fotogràfiques exposades a peu de carrer.

Imatges relacionades

Vanessa Püntener amb Carles Mercader (foto: Localpres)
Vanessa Püntener amb Carles Mercader (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha presidit l'acte inaugural de La Nuu (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha presidit l'acte inaugural de La Nuu (foto: Localpres)