Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro viu una jornada de portes obertes molt participativa Coincidint amb el 25è aniversari del seu Centre Especial de Treball, la societat municipal ha donat a conèixer els seus productes i serveis https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro viu una jornada de portes obertes molt participativa

Coincidint amb el 25è aniversari del seu Centre Especial de Treball, la societat municipal ha donat a conèixer els seus productes i serveis

Les persones treballadores i usuàries de la Font del Ferro han estat les protagonistes de la jornada (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Les persones treballadores i usuàries de la Font del Ferro han estat les protagonistes de la jornada (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La Font del Ferro ha celebrat aquest dissabte una jornada de portes obertes molt participativa, en què ha donat a conèixer als rubinencs i rubinenques la seva activitat social, laboral i productiva. Durant el matí, les persones treballadores i usuàries dels diferents serveis d’aquesta societat municipal han exercit d’amfitriones, mostrant als visitants la feina que desenvolupen a la finca i posant de relleu la importància de la Font del Ferro com a instrument d’integració de la ciutadania amb diversitat intel·lectual. 

L’esdeveniment ha estat marcat pel 25è aniversari del Centre Especial de Treball (CET). Per aquest motiu, dues de les intervencions programades al final de la jornada han anat a càrrec del primer treballador contractat, Juan Carlos Ruiz, i de l’última, Judith Alcaine, que han posat veu a l’experiència viscuda a la finca. El seu relat s’ha complementat amb el testimoni de la gerent en funcions de la Font del Ferro i cap de producció del CET, Montserrat Solsona, qui ha explicat que aquests 25 anys “no han estat un camí fàcil però hem sentit el suport de tothom”. Solsona ha fet un repàs de l’evolució del Centre Especial de Treball durant tot aquest temps, posant l’èmfasi en els nous reptes que s’obren a partir d’ara.

Un dels darrers canvis experimentats per la Font del Ferro ha estat el seu reconeixement com a mitjà propi personificat de l’Ajuntament, una nova qualificació que li permet vendre productes i prestar serveis al consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l’Administració. Durant la jornada de portes obertes d’aquest dissabte, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat aquest fet com un episodi cabdal per a la Font del Ferro que, a més, “s’ha pogut tirar endavant amb el suport unànime de tots els grups municipals, com totes les grans decisions relacionades amb la finca”.

A la trobada d’aquest cap de setmana, la ciutadania ha pogut visitar el viver, comprar les plantes que s’hi cultiven i gaudir de diverses propostes lúdiques a càrrec d’entitats i col·lectius de la ciutat, com ara la Colla de Castellers de Rubí, l’Escola Regina Carmeli, l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol i l’Acadèmia de Ritmes Llatins Moisés de Rubí. A més, les persones treballadores i usuàries del CET i dels Serveis d’Atenció Diürna han ofert un taller d’esqueixos, han exposat i venut productes artesanals, i han informat els visitants sobre la tasca que desenvolupen a la finca. Part d’aquest treball ha quedat recollit en una exposició fotogràfica commemorativa dels 25 anys del CET.

La jornada de portes obertes s’ha tancat amb la plantada simbòlica d’un lledoner amb la participació de les autoritats municipals i de les persones treballadores i usuàries de la Font del Ferro.

La societat municipal ubicada al carrer Càceres va iniciar la seva activitat el 1986 i uns anys més tard, el 1994, se’n va crear el Centre Especial de Treball, amb la contractació de les quatre primeres persones. El 2016, el CET va sumar una nova línia productiva i va ampliar fins a deu els seus treballadors i treballadores. Actualment, aquesta xifra ja se situa en una quinzena de persones, oferint un balanç total de 20 contractats/des al llarg d’aquests 25 anys.