Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Font del Ferro obre les seves portes a la ciutadania aquest diumenge Entre les 9 i les 14 h, els visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan al viver de la mà dels propis treballadors i usuaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Font del Ferro obre les seves portes a la ciutadania aquest diumenge

Entre les 9 i les 14 h, els visitants podran conèixer les instal·lacions i les activitats que es fan al viver de la mà dels propis treballadors i usuaris

La ciutadania podrà gaudir dels colors que omplen la Font del Ferro durant la primavera (foto: Localpres).
La ciutadania podrà gaudir dels colors que omplen la Font del Ferro durant la primavera (foto: Localpres)

La Font del Ferro celebrarà el proper diumenge una jornada de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer la seva activitat social i productiva. Entre les 9 i les 14 h, la ciutadania podrà visitar el viver, comprar plantes i gaudir de diverses propostes lúdiques i divulgatives.

Aquest projecte va néixer el 1986 arran de les demandes d’un grup de pares i mares amb fills amb diversitat intel·lectual. Des dels seus inicis com a espai agrícola, la finca s’ha reorientat cap al viverisme, una activitat en què treballen les 11 persones contractades al Centre Especial de Treball i que es complementa amb un Servei de Teràpia Ocupacional ─adreçat a persones que, per les seves dificultats, no poden integrar-se al mercat laboral─ i un Servei Ocupacional d’Inserció que sumen un total de 23 usuaris.

Durant aquest mandat, l’Ajuntament ha refermat la seva aposta per aquest recurs amb la posada en marxa d’un Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional i d’un Pla estratègic de la Font del Ferro que ha permès incrementar el nombre de contractacions al Centre Especial de Treball, entre d’altres.

Una jornada lúdica
Aquest diumenge, els rubinencs i rubinenques podran fer una visita guiada al viver acompanyats pels propis treballadors i treballadores. Així, a banda de conèixer la tasca diària que desenvolupen aquestes persones, podran saber quin tipus de plantes s’hi conreen i les novetats de producció. Tot plegat amb l’objectiu que la ciutadania vegi la Font del Ferro com una empresa competitiva on poden adquirir plantes de qualitat i a bon preu.

Durant la jornada, també s’ha programat un taller d’entestament de planta adreçat especialment als més petits i un concert a càrrec del grup Consort de l’Escola Municipal de Música Pere Burés que tindrà lloc a partir de les 11 h.

A més, els visitants tindran ocasió de conèixer una mica millor el funcionament i els objectius de la nova Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, que es va posar en marxa al febrer.

La jornada lúdica es completarà amb l’obsequi de barrets de palla i de caixes pintades per les persones usuàries dels serveis socioeducatius a les persones que adquireixin plantes.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha animat la ciutadania a assistir aquest diumenge a la jornada de portes obertes i apropar-se a aquest important recurs municipal per a la integració de les persones amb diversitat funcional: “Estem fent avenços importants per dotar la Font del Ferro d’una bona capacitat de gestió que li permeti contribuir a la inserció laboral dels rubinencs i rubinenques amb diversitat funcional sense deixar de ser una empresa rendible”.

Jornada per a professionals
Com a prèvia a aquesta cita, aquest dijous i divendres s’organitzarà una altre jornades de portes obertes, en aquest cas adreçada a professionals del sector. De 8 a 17 h, aquestes persones podran conèixer la nova producció i gaudir de diverses promocions.